Pretjerivanje u sigurnosti?
Malo prije sam se nasla (al se nisam snasla) upletena u pricu za koju sam mislila da je samo jedna od onih prenapuhanih prica o dogadjaju koji je snasao striceve tetke rodjaka.
Naime donio mi je dostavljac paket u firmu i onda me pisao gdje se moze kupiti spuzva kojom je bio zamotan neki nas drugi paket.
Rekoh nemam pojma, vjerojatno smo to izvadili iz drugog paketa, a sto ce vam to? Pitala sam ga u namjeri da dam covjeku tu spuzvu ako mu moze pomoci.
I kaze on meni da mora kucu oblijepiti da mu mali (nema ni godinu dana) ne razbije glavu. Skroz ozbiljno.
Ubijte me, al ja na takve stvari ne mogu ostat ozbiljna. Pokusavala sam se suzdrzat, al onda se njegov kolega poceo ceriti, pa sam i ja. Rekla sam mu da mislim da malo pretjeruje, da nisu kuce bas tako opasna mjesta za bebe i nije bas realno da hoda naokolo i lijepi komade spuzve svud gdje bi mu dijete trebalo proci. Al on se svejedno uvrijedio (vrlo vjerojatno zbog mog cerekanja pri tome).
Al pustimo sad to. Mene zapravo zanima pretjerujete li u pokusajima da zastitite dijete. I mislite li da je to dugorocno stetno?
Pri tome ne mislim na zastitne uticnice za struju, ni zatvarace ladica s nozevima (mi ovo ne koristimo) ili zastitna vratasca na stepenicama. Mislim na pošumljavanje stana spuzvastim materijalima, nesto u tom stilu jer meni zapravo i ne padaju na pamet takve ideje pa onda ne znam sto su ljudi sve smislili.
I da, mislim da je dugorocno lose jer daje djetetu iskrivljenu sliku o svijetu, konkretno o materijalima koji ga okruzuju.