Meso i riba - koliko puta tjedno i koliko količinski davati bebi od 8 mjeseci. Imamo 2 obroka dnevno jutro voće i žitarice, popodne povrće nekad sa a nekad bez žitarica. U ovaj 2 obrok stavim koji put ribu ili meso.
Printable View
Meso i riba - koliko puta tjedno i koliko količinski davati bebi od 8 mjeseci. Imamo 2 obroka dnevno jutro voće i žitarice, popodne povrće nekad sa a nekad bez žitarica. U ovaj 2 obrok stavim koji put ribu ili meso.
bitno je da beba dobiva proteine, mislim da ne mozes pogrijesiti cak i da svaki dan dajes meso. mi kombiniramo pileci batak, oslica, tofu (uveli smo ga s 11 mj). pedijatri cak savjetuju i zumanjak, ali mi smo odlucili pricekati.
Ja sam preuzela sistem rucka od jedne frendice koji mi se cini ok - jedan dan meso/jaje, jedan dan riba, jedan dan vege i tako u krug. Kad nema ribe svjeze za nabaviti ili odmrznem oslica (kupljen svjez i zamrznut kod kuce) ili ponovim vege dan, uz razlicite zitarice i/ili mahunarke, naravno. :)
Kolicinski, komadic mesa ili ribe velicine njegovog dlana. On najcesce pojede pola te kolicine mesa.
Mi smo se, nekako, uspjeli organizirati, tako da utorkom i petkom jedemo ribu, srijedom i nedjeljom meso, a ostali dani u tjednu imamo mahunarke/variva/jaja - iako se ne uspijevamo uvijek pridržavati rasporeda, smatramo da na ovaj način jedemo raznoliko, a to nam je najvažnije.
Moja beba jako voli meso tako da ga kuham skoro svaki dan izuzev onih dana kada uspijemo nabavit svježu ribu.
A koju količinu mesa treba davati djeci od 7-8 mj.?