trebam mišljenja dugodojilica
najradije bih stavila opomenu kako ovo smiju čitati samo žene koje istinski vjeruju u dojenje
i koje su i same duže dojile, po mogućnosti više od 1 djeteta, da ove druge ne poplašim :roll:
dakle, volim dojiti, ponosna sam na to što sam dojila sina 22 mjeseca, kći mi i dalje doji (planiram sigurno 2 godine),
uvjerena sam u prednosti koje ono nosi i ne bih nikada mijenjala to što sam 'duže' dojila/dojim
ovo o čemu bih vas molila razmisliti je nešto o čemu gotovo nikad ne pričam u RL,
možda jer i nemam adekvatnog sugovornika, mama i muž se baš i ne računaju, iskustvo im u dojenju nije neko :mrgreen:,
a i ne misle da sam u pravu...
o čemu se znači radi: bojim se da su neki problemi, posebice spavanja kod moje djece povezani s dojenjem i to me ubija
dakle, oni su vrlo rano ulovili cjelonoćno spavanje, ali od trećeg mjeseca života do 2 godine noću je kaos, koji, kako mi se čini po sinu - 4g, još ne prestaje
dnevno spavanje: do 6 mjeseci ok, 6 mj do 1 godine slabo 1-2 x dnevno po pola sata,a od 1 godine gotovo da i nema dnevnog spavanja
da se razumijemo, od nekog ranog popodneva krene neopisiva nervoza, cendranje, svadljivost; pa se onda nasisava, pa se malo smiri, ali onda neće ništa jesti jer stalno sisa:
to krene jenjavati s 3 godine, ali pobogu, tko će to dočekati (+hoću još jedno dijete:lol:)
mislim, bilo bi lijepo da noću spavaju, bilo bi lijepo i po danu se odmoriti, ali apsolutno mi je najgore što mislim da im to utječe na psihofizičko zdravlje
kako to sve skupa izgleda
1. navečer uspavljujem malu na sisi, po 1-1,5 sat, ona se otkvači, poigra pa se vrati i konačno zaspe, da bi se budila svakih sat vremena (onih 3 puta što me nije bilo doma navečer u godinu i kusur je mužu zaspala bez riječi i bez buđenja)
2. mali ima maženje, kupanje, večeru, priču, molitvu i to traje isto 1-1,5 sat; s tim da sad spava u radnojh sobi da bi nas vidio i čuo dok ne zaspe (još nekih 1 sat)
iz nekih nepoznatih razloga im je spavanje silno frustrirajuće i teško mu se prepuštaju: nikad ih nisam uspjela prenijeti kad bi zaspali u kolicima ili autu, ako bi zaspali u vožnji bude se čim staneš, ako su jako umorni još će teže zaspati, nikad mi ne zaspu u gostima, kod bake/dide, na plaži ili nakon fizičkog napora isto jok...
nikad ih se ne bi pustilo da plaču, uvijek ih se mazilo, dojilo, ležali smo nakon prestanka dojenja kod sina svaku večer mm i ja satima, i opet...
inače, trebam li uopće reći,:mrgreen: prekrasni su, šarmantni, inteligenti, samostalni, znatiželjni, odvajaju se sukladno dobi, ja nekakav dublji psihološki problem ne vidim..
važno mi je još napomenuti da su dojeni na zahtjev, 6, skoro 7 mjeseci isključivo, i bez dude, bez bočice;
a kako ja imam samo 1 dijete u svojoj okolini koje je tako dojeno i isto zaje... sa spavanje
ne mogu se ne zapitati: ima li ikakve veze?
ajde, pucajte :*