:-(
:-(
kako da izbrišem slučajno napravljene dvije iste grupe?
Nije moguće u 1. trudnoći. Nakon pobačaja bi obavezno morala dobiti injekciju ( ne mogu se sjetiti kako se zove) unutar 72 sata koja će zaštititi slijedeću trudnoću.
Osobno sam B rh negativna... Napisala sam ti na drugom topicu za one tri izgubljene rane trudnoće. Nakon obje kiretaže (prve dvije neslavne trudnoće) dobila sam tu injekciju, ako se ne varam, zove se AntiD IgG. Treba je dobiti svaka rh negativna trudnica, neovisno o tome je li rodila ili pobacila. Nisam je dobila samo treći put kad sam prokrvarila spontano uz objašnjenje ginekologa da je trudnoća jako kratko trajala... Moj sin (četvrta trudnoća) je ista krvna grupa. Nakon poroda su mi ipak našli nešto antitijela i zato sam odmah morala raditi test na antitijela u ovoj trudnoći, no sve je zasad ok.
Moj muž još nije napravio krvnu grupu (najprije smo bili u gužvi, pa "bude, bude...", a onda uletio Miha, pa smo prestali brinuti :oops:), iako je, čini se, pozitivan. Kada sam svojevremeno pitala može li to biti uzrok spontanog, samo su me pitali za injekciju i kad su čuli da sam je primila, rekli su da ne.
Osobno se u prvoj trudnoći nismo raspitivali za uzroke jer missed ab. i blighted ovum nemaju nekog posebnog objašnjenja. Događaju se vrlo često i mogu se dogoditi svakome... Čak ćeš čuti od nekih liječnika izjavu "što nije sposobno za život, neće se roditi". Surova, ali prirodna selekcija...
I ja sam primila zaštitu nakon oba dva spontana..nakon poroda ne jer mi je dijete Rh negativno kao i ja..Bojim se pokušati treći puta..Rekli su mi da mi možda nešto s krvi nije u redu,da se ne zgrušava dovoljno....Neznam točno..Sutra idem po patahistriološki nalaz pa ću vidjeti što u njemu piše..
Ela, ja sam rh - , mm rh + i imamo dvoje djece a nadam se i trećem
spontani mogu nastati iz milion drugih razloga, nepodudaranje rh faktora ne mora nužno imati veze s tim
jesam..nalaz mi je sljedeći..- Decidua i endrometrij sa žljezdama koje pokazuju hipersekretornu aktivnost..prevedeno nisu našli posteljicu i u srijedu moram vadit HCG K i ako je pozitivan moram ponovno u bolnicu...Zlo i naopako..:/// Doktor mi je rekao da 3mj se čuvam i na ljeto slobodno da ostanem trudna i da on vjeruje da će biti sve u redu,da se ne opterečujem raznim pregledima i testovima...hm..
nalaz je negativan:) :) :D