-
Kako se Lina rodila
Citajuci vase price i ja sam se odlucila da ispricam svoju.
Moram vam priznati da Linu nismo planirali,a nismo koristili zastitu :oops: ali ja sam uvijek pricala da hocu bebu u 28-oj godini :) i tako je i bilo,slucajno :)
Kad sam napravila test i kad je pokazao dvije tacke (pozitivan) ispocetka sam bila zbunjena,
pa uplasena,pa sretna,i to raspolozenje me je drzalo par dana.
Posto sam bila pusac prije trudnoce kad sam napravila test i kad je pokazao pozitivno odmah sam bacila cigarete,to sam obecala mom muzu da cu uraditi kad budem u drugom stanju.
Odmah posije testa smo zakazali termin kod ginekologa,i on je samo potvrdio trudnocu :D
I znate kako vec ide,testovi,pregledi i slicno,da ne duljim.
Moja trudnoca je protekla u najbolejm redu,na pocetku sam imala mucninu ali nije bilo strasno,ostalo je sve bilo super.Pocela sam da jedem voce,voce prije nisam nikako volela,
ostavila sam kafu (za cigare sam vec rekla )
I bila sam u pokretu do zadnjeg dana,da napomenem da sam dva puta isla kuci,kod mojih,
inace ja sam iz Makedonije,muz iz Bosne,kad sam bila u trecem mjesecu isla sam kuci avionom,a u sedmom isli smo autom,Njemacka-Bosna-Makedonija i nazad :lol:
Jos prije porodjaja sa mojom starijom sestrom smo se dogovorile da i ona dodje kod nas kad bude porodjaj i tako je i bilo,ona je dosla dan prije inace termin mi je bio 12.07
A Lina se rodila 23.07 znaci 11 dana kasnije.
Dan prije,ujutro smu bili na CTG u bolnici i pravac aerodrom po moju sestru :)
I kako dugo se nisam vidjela sa sestrom ostale smo do kasno u noc,ustvari do 3 ujutro
A u 6 mene je probudila lagana bol,ustala sam i kad sam bila u wc-u primjetila sam roze iscjedak.Znala sam da je to to,a u bolnici su mi rekli,ako ne dobijem bolove do 10og dana poslije termina da moram ici u bolnicu,a ja to nekako nisam htjela i imala sam osjecaj da ce beba sama krenuti.Tako je i bilo.
Bolovi su bili jako slabi,ja sam radila po kuci,nisam mogla da lezim,setala sam,smijala se sa sestrom i muzem,poslije je babica dosla kod nas da me pregleda,nisam jos htjela u bolnicu,
ona je rekla da sam pocela da se otvaram.
I tako je bilo citav dan,setanje,pricanje,smijanje….
Kad su bolovi postali jaci tusirala sam se,to je pomagalo.
A moram napomenuti da sam se uzasno bojala porodjaja.Kad su poceli bolovi pocela je i panika,ali ja sam to uspjesno krila :)
I tek navece oko 21h poceli so skoro neizdrzivi bolovi ( tako sam mislila )
I babica mi je predlozila kupanje u kadu,ne tusiranje,i tako sam i uradila,i kad sam izasla iz kade,brisala sam se i podigla nogu,nesto je procurilo,plodova voda,bila je zelenkasta :cry:
Nabrzinu sam se obukla i otisla u dnevni boravak i rekla sam mom muzu i babici da moramo u bolnici,i kad sam htjela da im kazem zasto pocela sam da placem,uhvatila me je panika skroz,a nisam htjela da placem :(
Oh i da ne duljim,stigli smo u bolnici,babica me je pripremila za poradjaj,mogla sam da biram polozaj,ali nije mi nijedan odgovarao :) moj muz i sestra su bili samnom,ali posto nisam mogla da izdrzim rekla sam babici da mi nesto da protiv bolova,ona mi je dala neku injekcuju,
nije pomogla i poslije neko vrijeme rekla sam joj da mi opet da nesto i kad mi je davala spricu
moja sestra je rekla da joj nije dobro :) pozlilo joj je od toga sto je gledala kako me bockaju
joj rekoh a ona je htjela da prisustvuje porodjaju :love: i ona je izasla i dok je trajao porodjaj ona je ulazila,izlazila i tako :) a moj muz,nije sjeo uopste,od 22h do 06h nije se makao od mene :love:
samo kad je sve bilo gotovo je izasao da potrazi moju seku,ona je bas tada bila zasetala :)
inace bolilo je puno,na kraju sam dobila i epiduralnu ali nije nista pomogla,osjetila sam sve.
Ali sada kad razmislim ne sjecam se boli,sjecam se samo kad su me presekli ( radili su mi epiziotomiju i pukla sam plus ) ah da sjecam se i sivanja :)
Ali trenutak kad se Lina rodila,kad sam cula njen plac i kad su mi je dali onako,toplu i mokru
To je bilo nesto predivno,ja sam samo plakala i vikala mom muzu vidi je kako je ruzna :)
A u sebi sam mislila ona je najprekrasnije malo stvorenje,plakali smo i ja i moj muzic i Lina :)
Poslije je dosla i moja seka i ona nam se pridruzila :)
Dok sam drzala Linu,ja nisam obracala paznju ko ulazi u sobu,sta mi pricaju,nista,nista nije bilo vazno,samo ona,malo stvorenje,savrseno,moje,moje dijete,i danas kad pomislim nekako kao da nisam svijesna toga.
Poslije je slijedilo sivanje,Linu su odveli na kupanje,mjerenje.
Nekako sam izdrzala i sivanje,muzevu ruku ni na tren nisam ispustala :)
Posle su mi je opet donjeli,okupanu.Ona me je samo gledala,nije plakala uopste.
I tada smo zvali moje roditelje,svekrvu,muzevu sestru :) svekrvu sam ja nazvala :)
Ona nije mogla da vjeruje da poslije porodjaja mogu biti tako vesela i pricljiva,
ja neznam sta je ocekivala :?
Inace,nesto na cemu sam jako ponosna,to je pored savova,ja sam mogla sjediti poslije par sati :) i izasle smo iz bolnice u ponedeljak,a Lina se rodila u subotu,izasla bih ja jos isti dan,
ali ostale smo samo radi pregleda za Linu,posto bio je vikend i pedijatar i ortoped koji obavljaju te preglede nisu bili tu.
I tako,ovo je bila nasa prica,malo je nabacana,ali oprosticete mi,dva je sati ujutro,ja neznam dobro jezik...
-
:* joooj, uspila si me rasplakat
cestitam!!! :love:
-
skrolam prema kraju i znam kaj ću napisati - rasplakala si me!! - i onda vidim da me luce preduhitrila.
prekrasna priča... ljubi linicu! :heart:
-
super! pusa dobrodoslice lini. :love: