Edita redovno u toku voznje skida kaise sa ramena. Mislim da ce uskoro prokuzit i otkopcavanje.
Koliko je sigurna kad svuce kaise sa ramena, a jos uvijek je zakopcana?
Printable View
Edita redovno u toku voznje skida kaise sa ramena. Mislim da ce uskoro prokuzit i otkopcavanje.
Koliko je sigurna kad svuce kaise sa ramena, a jos uvijek je zakopcana?
Pa ja mislim da bi pojasevi trebali biti čvršće stegnuti da ih uopće ne može maknuti (tako da ti možeš provući samo jedan prst između njih i Editinih prsa).
Stegni i neće skidati, sve ostalo je ipak neki rizik. :/
Mi Vanju stegnemo stvarno jako, ali ona nakon nekog vremena samo polako izvuče ruke. Ne znam kako to spriječiti.
ida nikad to nije radila, ni u jednoj sjedalici. noa je radio u obje. sto sam radila? svaki put stala nasred ceste s 4 upaljena zmigavca, izasla van, otvorila vrata, slozila dramu ;) i objasnila da tako ne mogu ja vozit dok on nije vezan. nisam dramila jako glasno ni grubo, da ne bi ispalo, al sam pricala sve u 16.
desavalo se neko kratko vrijeme, ponekad i nekoliko puta u jednom kilometru, ali shvatio je da mu se ne isplati to radit jer ja non stop jasim po njemu ;)
I moj P je to radio, i nije prestajao. Taj smo problem nažalost riješili tek kad smo kupili veću sjedalicu, onu od 15 kg koja se veže pojasom od auta.
Ja prakticiram isto kao i litala 8)
snorki, koliko je čvrsto pojas zategnut?
tj. ukoliko ima lufta više od jednog prsta (pretpostavljam da je u sjedalici u smjeru vožnje) kod prsnog koša, nije dovoljno čvrsto"stegnuta".
samim time ne pruža dovoljnu zaštitu. ukoliko ona skine gornji dio pojasa pri sudaru njen trup i glava učinit će jedan veliki bum na sjedalo ispred sebe; koljena; donji dio sjedalice...
a ako je pojas slabo zatregnut (ima lufta više od jednog prsta) taj pojas pri sudaru će predstavljati jedan zid u koji će ona odletjeti.
kada je autosjedalica pravilno montirana te dijete ispravno vezano u njoj, sile udarca se rasporede po strukturi vozila i dolazi do manjeg stresa na sjedalicu i na dijete.
To i meni radi Rahela. Ja ne znam kako to riješiti. Stvarno stegnem remenje, ali ona nađe načina da izvuče ruke van. I onda sjedi dalekooo od naslona :/
dobar savjet je stati, otvoriti vrata i objasniti im da će ići pješice ili da se vožnja neće nastaviti...
Edita bi izasla i nastavila pjesice :lol:Citiraj:
Nika prvotno napisa
Koliko god da su kaisi stegnuti, izvuce rukice.
Misliš da to pali kod 18 mjesečnog djeteta?Citiraj:
Nika prvotno napisa
to je samo primjer ;)
upotrijebiti nešto što pali i inače u sličnim opasnim situacijama.
Moja se 8-mj.beba užasno naljuti kad god je stavim u sjedalicu (još uvijek je u onoj okrenutoj sjedalu),možda prosjedi par km,ali nakon toga nastane užasna galama. Nekoliko smo puta pokušali ignorirati;ali nije upalilo,sva se zajapuri i znoji dok god ne istisne suze! Jel se išta mijenja kad je u većoj,možda pogled kroz prozor mijenja stvar?
Sveki mi stalno govori da sad svi pretjeruju s tim sjedalicama,jer nas su držali na rukama i svismo živi i zdravi :? Naravno...
enči, to je jednostavno tako, ne znam kako bih drugačije napisala. :/
djeca se bune jer ne žele biti vezana, dok su u sjedalicama suprotno od smjera vožnje, a u fazi su da proučavaju svijet oko sebe, ne vide ništa što se događa i sl.
i tu je sada bitna dosljednost, svi smo to prošli, problem je ukoliko ih samo jednom izvadimo iz sjedalica u vožnji oni će slijedeći puta glasnije i jače protestirati jer znaju da ćemo ih na taj način opet izvaditi.
dosljednost i dosljednost, ukoliko ne postoji šansa da se dijete smiri, stani sa strane, umiri dijete pa tek onda dalje. no neka će djeca urlati ;) i odmah kad se vrate u sjedalicu, kažem to jednostavno treba izdržati.
kasnije će sretno uskakati u nju i upozoravati sve oko sebe da se moraju vezati.
moj Ben koliko MM upali auto a ja ga još vežem, viče tata čekaj nisam se još zavezao :/
Uvijek i bez iznimke!
...i naravno sretno :)