Cekalice : Koje dijete kojem roditelju? I koliko dugo cekati?
Ja sam sto bi se u forumskoj termionologiji zvalo "cekalica". To je stanje pasivnog virtuelnog roditeljstvo (nazivanje centara i pisma ne brojim pod roditeljske aktivnosti), razdoblje "trudnoce" nepredvidive duzine kojoj je neizvjestan i spol i godine djeteta, a i sam ishod.
To je razdoblje u kojem nasa zelja za djetetom dobiva na intenzitetu (ako je to jos moguce), svaka telefonska konverzacija s centrom u kojoj nazremo barem i mogucnost da "nesto bude", nasa se masta rasplamsa i imamo osjecaj da smo pred vratima roditeljstva...:roll:(malo dramatiziram). To je u svakom slucaju vrijeme kada pokusamo zamisliti (sto konkretnije) nase buduce dijete i nas kao buduce roditelje.
Sto me zapravo zanima je koliko su vase zelje za djetetom odredene (da li mora biti beba, predskolsko, djevojcica, plavooki, .....), koliko vam je vazno da vam se te mastane zelje ostvare i koliko je tko fleksibilan? Vec je bilo govora na forumu da svatko treba znati svoje zelje i granice (osobno nisam bas sigurna da se moze unaprijed znati koje su nam granice, ni one donje, ni gornje), da odluka ne treba ovisiti o brzini dolaska do djeteta, no sigurno ste nakon mjeseci, godina cekanja vec bile u situaciji da Vam je poziv iz centra stavio u pitanje vase zelje i granice, a mozda ih potpuno i promijenio?