u novoj smo kalendarskoj godini (već tri mjeseca:oops:)
možete nastaviti ovdje
molim vas poštujte pravila foruma
molim vas ne chatajte
ukoliko se nekome da može složiti listu trudnica sa terminima
mirnu i dosadnu trudnoću vam želim:-)
Printable View
u novoj smo kalendarskoj godini (već tri mjeseca:oops:)
možete nastaviti ovdje
molim vas poštujte pravila foruma
molim vas ne chatajte
ukoliko se nekome da može složiti listu trudnica sa terminima
mirnu i dosadnu trudnoću vam želim:-)
Mi čekamo trojke- cura,cura i dečko
ZM: 6.11.2009. Termin negdje početkom 7.mj.
Strike dobro nam došla,ako imaš kakvih pitanja samo pitaj čestitke na curama i dečku :) :)
Suprug i ja čekamo blizanke!!!!
ZM: 24.08.2009.
Termin: 01.06.2010. - Ha-ha! Moš mislit! Nek mi samo dočekamo 01.05.!
I ja i suprug čekamo blizanke!!!!!!
Termin 07.07.2010
Bravo napokon stižu komadi !!!!!!!!!!!!!! :) :) :)
Hvala na čestitkama i ponudi tvojih dječačića :) Dogovorit ćemo nešto :)
Ja ih pijem od 25.tj. i zasad djeluje doza od 4 dnevno. Samo i dalje često osjetim BH kontrakcije, al kaže dr. da je to dobar znak da će maternica odradit svoje na porodu. Imam u njega povjerenja jer je stari iskusni vuk, a i šef odjela. Valjda onda zna šta radi!
U mojoj bolnici su protiv šivanja zbog mogućih komplikacija poslije.
Ana- jesi bila otvorena kad su te šivali? Ja sam 2/3čl za prst uloživa do unutarnjeg ušća.
U kojem si tjednu rodila?
sanja007 - da draga bila sam otvorena za jagodicu prsta uloživo i to smo otkrili u 22tj i odmah u roku tri dana primljena u bolnicu napravljene sve pretrage i u 23 tjednu mer šivali i od tada sam pila tablete isto 4 na danjako su mi smetale i u 35 tjednu su mi ih ukinuli u 36 skinuli šav i u 36+4 sam rodila carskim rezom mada su dečki bili na glavicu započet prirodan porod ali kad su probušili vodenjak glavica od prvog dečka se okrenula i zaglavila.
BH kontrakcije sam osjetila tek u 36 tj kad su skinuli šav.
Pozdrav od nas troje vama tri ak te još kaj zanima sam pitaj :) :) :)
Ana, ja kontrakcije imam od 20.tj. i navodno ne uzrokuju otvaranje. A Partusisten podnosim jako dobro.
Ja se bojim samo da su mi curice premale! Sa 28+3 je jedna bila 890, a druga 950g.
Na toj zadnjoj kontroli sam saznala da je prestalo otvaranje, pa sam mirnija, al me svejedno svega strah jer sam imala prije jedan spontani :(
Mi smo danas 22+ 1 tj. i nitko nam još nije rekao koliko su bebice teške! kada su vama rekli?
ana- preslatki su, tako djeluju već svjesno svega oko sebe:zaljubljen:
jeste uspostavili neki ritam ili se još borite s tim?
Mi čekamo 2 curke !!
ZM: 26.09.2009. Pišulje bi trebale stić u 6 mj. ovisno koliko izdržimo ...
Ohoho! Same curke u sezoni proljeće/ljeto 2010. :)
Čestitke svim budućim mamama! Kako napreduju trudnoće?
Ja već jedva čekam da zagrlim svoje mrvuljke, al nek samo one još budu u mom "trbuščiću"!
Ne znamo što čekamo, ali znamo da su duplići :D
Termin 13. 10.
Olive, čestitke na dvojčekima :)
čestitke svim novim bliza-trudnicama!!!!
dobro nam došle u čarobni svijet blizanaca pa i više..:-)
mi se isto pridružujemo novm bliza trudnicama :klap:
evo naši dečki napunili več 2 mjeseca i lijepo napreduju,Marin ima 4980g / 55 cm,a Martin 4680g / 57cm :zaljubljen::zaljubljen:
svima šaljemo puno :-*
evo i mene
ni ja još ne znam što čekamo :)
termin 10.10 :)
Pozdrav svima!
Mi jučer bili na kontroli i moje curice krasno napreduju, 1500 i 1700g sa 31+2 :) !
I dalje smo doma na mirovanju i jako smo sretne što još ne moramo u bolnicu.
joj koliko blizančeka!!!
Nama jučer bilo točno 24tj. sve je u naj boljem redu i potvrđeno je da su curica i dečko:zaljubljen:..bila moja kčer samnom i pita ju dr. jer vidi šta, a ona, vidim neke ribe:lol:.
stellita nisam te zaboravila, samo sam u nekim obavezama i javim ti se uskoro, ako ti je frka javi pa dojurim,thk.
Hi... svima ...Mi smo danas ušli u 25 tjedan, dva snažna jednojajčana :love2: dečkića 720g i 780g.
Do sada je sve bilo super, radila, hopsali po gradu...
Od utorka strogo mirovanje, otvaranje unutrašnjeg ušća, na svu sreću za sada smo kod kuće...
I kao što vidite ne spavamo baš, bez obzira na umirujuću terapiji :)
pozdrav svima
Pozdrav svima ,,mi imamo 08.04 4 D ,,pa da vidimo hoće se pokazati ova druga bebica koja se dugo skriva,,, još dva dana i 24 tjedan jupii. jedna je cura,,Korky super kombinacija :klap:!!! Neke ribe ,haha,zakon ... koliko su teški,jel znaš ?,,ni meni nije upisana na zadnjem pregledu ,sad ću baš pitati
haj svima!!
Tara-baš me zanima dal će se vama bebice dobro vidit na 4d.Nama baš i nisu i bila sam razočarana što su se jako skrivale,slike i cd nisu baš nešto a doc se toliko trudio ,treso ih malo da se pomaknu,pa mene na jedan bok,pa drugi,ma ništa,puno bolje su se vidli kada su bili manji.inaće jedna beba je 640 a druga 580,tad smo bili 23+3.Uglavnom sve ok,doc zadovoljan ja još više.
pusa svima
tara m ma nisu mi rekli koliko su teški, samo mi je dr. reko da su mjere super, ali ići ću naj taj 4d pa ću pitat, a stvarno bi voljela znat.
curke držte se i javim se s novim vjestima:kiss:
Ivo super,,čestitam,,veliki su stvarno !
Evo mene sa 4 D ,, NAVODNO 2 CURE:-D,,, slabo su se vidjele ,meni iskreno ništa drugačije od 3 D,,baš ništa bolje nism vidjela,,sat vremena snimanja,,i košta puno više nego obični,,ja neznam možda oni tamo bolje nešto vide,, ali mi je radio i prošli put snimanje bebinih srca,,klijetke,,mjerio im glavu bubrege,čak mjehur,, sve uredno ! Težina jedne 680, druge 650
Samo je već par dana imam neka probadanja dolje u vagini i zna mi se tu i tamo trbuh napuhati onako ko kamen,,što mu se nije svidjelo kaže da su to TRUDOVI:-(,pa mi je pojačao magnezij 2 puta na dan,,, šetnja max sat vremena,što više ležanja,,,zatvorena jesam ,ali eto,,, malo me strah
koliko ste se vi zdebljale ,, ja 10 kg,, punih 24 tj danas
Ajme cure kako vas je lijepo pratiti. Koliki će to biti blizanci ove godine. Nemam blizance i nemam nikakve šanse imati bizance jer ni u široj familiji ih nema. A znam da ne idu po muškoj strani, kod MM-a ih ima na bacanje. Svako žensko čeljade u familiji po strani njegovog oca ima blizance. Kako koja sestrična objavi da je trudna više ni ne pitam jesu duplići, već samo kažem nakon prvog UVZ-a jesam ti rekla ( to je bila prva izjava nakon što je šogi izjavila da je trudna - sigurno su dvojke, a kasnije nakon UZV-a sam ti rekla) . Ja bi voljela imati bliziće, čak sam sanjala jednom kao cura još da je prvo dvoje jednoplodna t, dečko pa cura ( dobro imam dvije cure, ali je starija nemarna i šlampasta kao dečko, za sada nije nimalo ženstvena) i zatim dva dečka.
TARA M - pa bebe su velike za svoju dob. Baš super. Ovi trudovi su vjerojatno lažni trudovi, one neke B- kontrakcije. Sada, ne znam koliko su ozbiljni u višeplodnoj T, ali znam da u jednoplodnoj T su normalni. Ja sam u obje T bila od polovice otvorena za prst, imala te lažnjake i prenesla. U biti je normalno da se maternica povremeno steže, ipak jako brzo raste pa je to normalna reakcija tijela. Sve dok nisu kontrakcije učestale, s redovnim razmacima, i traju duže vrijeme nije za zabrinjavanje ( kod mene su znale trajati po sat vremena s razmacima od 10 min do 2 min, ali se kasnije smirile).
Tara-kao što i ja rekoh gore u postu,ništa od tog 4d,bolje da sam im robicu kupila za te novce.Kod mene ti isto zadnjih dana trba svako malo tvrda,uhvati me panika pa udri po donatu i normabelu od 2mg i sve ok.doc kaže da sam ja ko žena u 30tt pa nije ni čudo da se nama to vec sad događa.za dva dana smo 25tj i stvarno mi brzo ide vrijeme.Dobila sam 4kg.Pokušavam mirovat, ali ovo lijepo vrijeme me stalno mami van,cijelu zimu sam doma, a svaki pregled mi je potencijalna opasnost da me pošalje u bolnicu pa koristim priliku.Toliko od nas, čuvajte se žene!!!!!!!!!!!!!!!!!!
kažeš curke,o pa toje prekrasno, biti će to pravi komadi za moje dečke
TARA, mene su oko 20.tj. uhvatile te BH kontrakcije (i to opako) i stalno me nešto pikalo u rodnici. Sad sam pri kraju 33.tj., ležim već preko 3 mj., dnevno prošetam po 10-20min jer više ne mogu, na tokolizi sam od 25.tj., papam zdravo ko nikad u životu...
Uglavnom, hoću ti reći da se ne bojiš previše zbog kontrakcija i probadanja, bebice osjete tvoj strah. Samo što više lezi, slušaj doktora i bit će sve ok :)
Držim fige svima da sve bude ok! A i vi držite meni da ostanemo u komadu još barem 3-4 tj. :)
zibba ,,nema mi baš nitko blizance ,,ali s obzirom na potpomognutu i da su mi vraćena dva eto i dva se zadržala :-),,ma neznam za te trudove ,,u biti ja ni nisam znala što je to ,,ja sam mislila nekako napuhavanje trbuha,,,pa mi je objasnio da je to trud,,joj baš me isprepadao dosta,,ja stvarno ne osjetim nikakve grčeve ,nego samo visoko gore tvrd kamen,,, sad neznam jel to to,,,
Bony ,, da za te novce ,bi stvarno bilo sasvim dosta robice,,,ali eto što je tu je,,, ne kužim što je to drugačije od 3D,,
Da i meni je rekao da mi je bušica kao žene sa jednoim plodom u 32 tj,,,a mi u 24 ,,hmm,,, zato napuhivanje ti je bolj magnezij od Donata,,meni je Donat super za probavu.. Danas sam išla vaditi tu glukozu,,, tj krv ,pa piješ čistu gluozu,,pa 2 h ništa NE PIJEŠ ,NE JEDEŠ,,miruješ i opt krv,,ma pustila bi da me pikaju do mile volje samo da to ne moram šiti,,katastrofa nešto,,TAKO SLATKO ,,a da nesmiješ povratiti,jer onda sve ponovo:-P...
Zibba,,pa ti si biLA otvorena i izdurala si,,ajmeee,, a kako su izgledali ti tkzv.trudovi kod tebe ,,da znam usporediti,,meni trbuh zna biti napuhan po cijeli dan,,pa onda 5 dana ništa ??
:heart:
Sanja,,hvala na ohrabrenju,a jesi imala ta napuhavanja trbuha visoko gore? čuvam fige za:-D 4 tjedna u komadu!
Bony SAMO 4 KILE,,pa sad sam u transu ,,od kud meni 10 heehh,nećuuu
sanja-da izdržiš još koji tjedan ~~~~~~~~~~~iako vidim da tvoje curke tako lijepo napreduju da nemaš više brige .
Tara-evo danas mi je trbuh cijeli dan napet,čak su i bebe danas mirnije ali ja nekako mislim da mi to trbuh raste i rasteže se zbog njih, imam osjecaj da ce se raspuknut-nije baš nešto pretjerano velik za ove tjedne.Pijem ja i donat i tablete šum...i bila sam na glukozi i šecernoj vodici i meni to nije bilo tako strašno,ja sam stalno jako žedna i što god mi daš ja pijem,he,he.sve ispalo ok.Što se tiće kila,moj doc sigurno misli da ja držim neku djetu jer mi je zaprijetio bolnicom zbog tog,ali kad je vidio napredne bebe sve ok.To su ti geni,ja i tata jedemo ko termiti i cijeli život mršavi a mama i seka debele od samog pogleda na hranu,he he.ma pusti kile,uopće nisi puno dobila.
Korky-ti si u našim tjednima,kako se ti osjecaš????
Joj kad vas čitam, sva se raznježim... :-)))
Koliko znam, jednojajčani blizanci mogu biti geni od mame ili tate, a dvojajčani su samo od mame. Tako da ne treba nikad gubiti nadu.. :-)
Ja sam imala BH kontrakcije jedno zadnja 2 mjeseca..baš me znalo boliti..čak nekad po 2 dana mi trbuh nije popuštao nego bi bio tvrd kao kamen i nisam se mogla ni ispraviti, ali to je sve normalno ako nije u nekim redovitim razmacima i ako niste otvorene. One su dapače zdrave, jer se maternica na taj način priprema za porod.Magnezij svakako uzimati...ali ga mjesec pred porod (imajte na umu preuranjeni porod) prestanite uzimati kako bi kontrakcije došle do izražaja da bi na porodu bilo lakše..
Što se tiče kila, ja sam ih dobila 30!!! I to sam sa 5 mjeseci trudnoće imala već preko 10 kila u plusu.Zadnjih 8 sam dobila u zadnja 2 tjedna.Svi su me doktori napadali kroz cijelu trudnoću zbog toga, slali na ogtt (trudnički šećer) test 3 puta, ja sam počela pazit kaj papam na negdje pol trudnoće, da bi zadnjih mjesec dana u potpunosti izbacila sol.Jer sam počela luđački oticati.A bila sam žedna nesnosno.Znala bi se u noći dizati i napijati par čaša vode.Počela sam oticati u negdje 4 mjesecu trudnoće i već sam imala veliki trbuh, da bi na kraju zadnjih mjesec dana jedva hodala.Zadnjih 10 dana u bolnici (završila u bolnici 2 tjedna pred porod zbog naglog porasta tlaka) sam samo leđala jer nisam mogla hodati od bolova jer me koža luđački svrbila i pekla od širenja zbog oticanja.Sestra me tuširala,a wc mi je bio domet! Uglavnom, 10 dana nakon poroda ja sam bila mršavija nego ikad i jasno skinula sve te kile.Sama voda!Jesam otegla priču, ali hoću reći da trudnice dosta vodu nakupljaju i da dosta toga ode nakon poroda.
Sretno svima!!!!!
Sad ja više ne znam jesi ti napuhana ili imaš BH kontrakcije?!?
Ja sam se napuhavala kad mi je trbuh počeo rasti i stiskati crijeva (cca 11-12 tt), a onda mi je dr. zabranio mahune, grah, grašak, kukuruz i sve ostalo što napuhava i od onda je to prestalo.
A BH kontrakcije mi nekad okamene cijeli trbuh, nekad gore, nekad sa strane, kako kad. Traju od par sekundi do 1-2min. A super mi je kad tibica poprimi neki čudan oblik :) Nekad četvrtast, nekad loptast, nekad špičast, pa nekad neka guza ili glavica iskoči ko kvrga :)
Btw, dobila sam 11 kila :( i to je dosta naglo krenulo kad su bebice počele naglo rasti. Možda ne zvuči puno za blizanačku trudnoću i skoro puna 33tj., ali ja startala ko pljuca debeljuca sa 85 kila. Nemojte ni zbrajat kolko sad imam :) a sve otišlo u tibicu i cike!
Sanja ,,nisi puno dobila uopće,,,to je super !! ma imam ti dolje nisko nekada kao da me nešto stišće i onako kao da su kontarkcije maternice,,znači skroz dolje kod stidne kosti,,,i to traje 10 min, onda idem leći i prođe,, a napuhivnje kad imam ono je visoko skoro kod grudi i postaje tvrdo-ali mog dr. je više zabrinulo to kamenjenje trbuha nego ovo dolje,,,
Ja sam počela naticati od prošlog tjedna ruke tj prsti i dolje stopala,,baš dosta,,, pijem tonu vode i po noći i po danu,,nevjerojatno nešto koliko mi fali tekućine,,u nalazu mi piše dost amfornih soli,,očito ću morati to smanjiti kao ti maya,,i nadam se da će otići kao kod tebe ,,tj da je to uglavnom voda:yes:
cure bokić,
Evo mi bili jako zauzeti jer je moja curica 10.04 proslavila 8. rođendan:zaljubljen:!!
Ja vam stvarno nemam nikakvih problema, kaj da vam velim još uvijek radim, ali čisto iz predostrožnosti radi još ću biti na poslu tjedan-dva, neznam nekako mi vrijeme puno brže prolazi i ne razmišljam stalno jer sve u redu, jer ovo , jer ono!!
Jedino mogu reći da isto pijem užasno puno, nema noći da se ne probudim i ne popijem nešto.
Danas smo 25+4tj. i dobila sam 7 kg.
A sad me baš zanima zašto mene nisu tražili te silne pretrage od glukoze i sl. Ja sam jedino radila klasičnu krvnu sliku i urin. nalazi su bili ok, osim što sam malo slabokrvna pa sam dobila željezo i to je to. Bila sam na uzv 01.04 i opet mi rekao neka dođem krajem mjeseca, a valjda znaju kaj rade. U glavnom dečkić se spustio glavicom prema dolje a curica je na guzu i za sada sve ok.
Jedino se sada pitam da li da idem na taj 4d ili ne?
curke čujemo se i držte se!!!
Korky,,, neznam što bih ti savijetovala,,ali ponavljam da za mene nije ništa drugačiji,tj ništa drugačije ne rade od 3 d...možda da pitaš dr.u čemu je razlika,,,, Moja veća cura je okrenuta glavom prema dolje,,a druga manja je guzom tj glava joj je gore,,ali koliko sam skužial oni do kraja mogu još da se preokrenu,,