-
učestalo mokrenje
Cure, molim pomoć! Stalno moram piškiti! Kao kad sam bila u poodmakloj trudnoći: odem na wc prije nego krenem na posao (vožnja 35km), kad stignem, jedva izdržim do wc-a. Danas na poslu, unutar 5 sati, piškila sam 3put, a popila samo ca. 3dl vode i jednu kavu. I inače u stvari malo pijem, a stalno piškim. :-(
Zadnji put sam kod doktorice dobila neki cefaleksin, a nisam fan antiobiotika, pa me zanima kako stati na kraj tome, ako je upala, ja tako malo malo pa često imam periode češćeg mokrenja, pa se malo smiri, pa opet... AAAAAAAAAAA!!! ne mogu tako unedogled! :nope: da uopće odem kod doktorice, dajem urin na analizu, kakvu? thanks unaprijed na savjetima.
-
Najprije svakako odi doktorici.
Kao netko tko je stalno imao probleme s urinarnim infekcijama, znam kako ti je. Popila sam antibiotika za tri života, i odlučila prestati. Biljni čajevi, Petrovićeva urotinktura (na bazi propolisa) - sve mi je to puno pomoglo.
Doktorica će ti reći koje pretrage trebaš napraviti, među ostalim vjerojatno urin i urinokulturu - ako se pokaže da imaš upalu, i ukoliko je ona jaka, uzmi antibiotik, i kada prođe - pokušaj očuvati zdravlje prirodnim preparatima.
-
Zaboravila sam ti reći da se meni stanje izrazito poboljšalo kad sam prestala piti kavu. Negdje sam pročitala da osobe sklone uroinfekcijama trebaju izbjegavati kavu (čak i onu bez kofeina), jer u sebi sadrži supstancu koja iritira mokraćni sustav i pogoduje razvoju bakterija. Ne sjećam se točno što je to bilo (taj sastojak u kavi), ali kod mene se pokazalo točnim, upale su se znatno smanjile.
-
Baš ti hvala na savjetima! :-* Danas sam umjesto kave popila čaj od brusnice. Sad mi se doduše malo spava ;-)
Sad sam se sjetila da mi je prošli put dala antibiotik još prije nego je došao nalaz urinokulture (koji se čeka tjedan dana), a on je na kraju bio negativan na bakterije, nego sam imala candidu. Nije mi bilo jasno kakve to veze ima, ali je ona rekla da i gljivična infekcija iritira mokraćne puteve :?:
ništa, sutra odmah idem.
-
Ovo s gljivičnom infekcijom je točno, to se i meni događalo - peckanje, nelagoda, ja uvjerena da opet imam uroinfekciju, a ono - candida. Zato je važno napraviti urinokulturu, da ne piješ antibiotik bez razloga.
Još jedan savjet - ljeti navali na lubenice. Nakon spontanog i kiretaže dobila sam najgori uroinfekt u životu, doslovce sam nekoliko dana skoro neprestano sjedila na wc-u i plakala, strašna bol i neprestani pritisak, a jedva bih popiškila par kapi. Uuuužas jedan - i taman kad mi je doktorica rekla da moram biti na Klavocinu oko dva mjeseca (nakon što sam netom prije popila već dvije-tri kure antibiotika!), ginekologica mi je rekla da na dan pojedem oko dvije kile lubenice. Ispiškila sve - i doslovce se spasila.
-
Ako je candida, onda je pijenje antibiotika njagora moguća opcija (naravno, ako nemaš nekih drugih zdravstvenih razloga za anti iotik) jer antibiotik može uzrokovati pojavu gljivica.
Moguće da su ti ove gljivice reakcija na antibiotik.
Možeš u ljekarni odmah uzeti neki probiotik, prije nego ti dr (bilo koja) nešto preporuči.
Čak i da ti nije ništa, oni će ti kao kura biti ok za organizam...
-
aha! lubenice :mljac: može!
sada nemam bolove, uglavnom ni nemam, nego samo puno piškim ili samo osjećam nagon, a ne izađe par kapi... trenutno nažalost ne mogu dati urin, taman sam dobila mengu. naravno da je antibiotik koma za gljivice, znam i ja, ali dr mi na to ništa nije rekla. ali mi je ginekologinja savjetovala da pijem lactogyn. a antibiotik sam prestala. sad mislim da nisu gljivice, nemam peckanje ni ništa.
moja sestra je jednom samo imala neku upalu i popila neki antibiotik (u Njemačkoj, ne znam kako se zove) i kaže da je super, poslije maltene nije uopće morala piškiti, samo tri put na dan! :lol:
-
Sada samo pij što više tekućine, najbolje običnu vodu (i inače, ne samo sada), da ti se ispiru i čiste mokraćni putevi. Kad menga prođe, onda ćeš analizom saznati što se zbiva.