Kamen u bubregu i planiranje trudnoce
Drage moje, od skora sam na forumu, unapred se izvinjavam ako ova tema vec postoji. Radi se o sledecem. Pre godinu dana imala sam bubrezne kolike zbog kamenaca u bubregu za koje nisam ni znala da postoje... Uzas kako mi je bilo, jedan kamen se jos zaglevio u kanalu...jedino dobro je sto svi kazu da se ti bolovi mogu porediti sa porodjajnim pa sad eto mogu da kazem i to sam iskusila i moze se preziveti. Poslednjih meseci planiram bebu, prvi put sa mojim dragim. Jos smo samo na nekom dogovoru i pripremi, da tako kazem. E, ono od cega je mene strah jeste upravo to sto sam cula da ko je sklon kamenju u bubrezima, ovo se narocito aktivira tokom trudnoce. Jeza me uhvati kad pomislim da bi tako nesto mogla prezivljavati u trudnoci, a sa druge strane kamenja nikako da se resim, sve sam probala ali u tom bubregu i dalje imam dosta peska i siotnih kamencica. Bebu jako zelim i ne ceka mi se vise, narocito jer ne vidim da cu ovaj problem uskoro resiti, a sa druge strane me je strah. Da li je neka od vas imala problema sa bubrezima tokom trudnoce ili zna nekoga ko je imao? Da li mislite da je veliki rizik upustiti se u pravljenje bebe pa sta bude? Da li cu unosom dosta vode u trudnoci moci da sprecim probleme? Mnogo pitanja, ne ocekujem precizne odgovore, ali bi znacilo makar vase misljenje da li biste se upustili u tako nesto i iskustva naravno.