ajmo dajte ideje što sve pohate od povrća i na koji način, možda neko ima neku novu ideju.
ja sam nekako muto poham samo tikvice i patlidžane, tu i tamo neki šampinjon ali to ako mi se da.
što još može...
Printable View
ajmo dajte ideje što sve pohate od povrća i na koji način, možda neko ima neku novu ideju.
ja sam nekako muto poham samo tikvice i patlidžane, tu i tamo neki šampinjon ali to ako mi se da.
što još može...
Karfiola... lagano prokuhas i umocis u malo guscu smjesu kao za palacinke.
Amerikanci su ludi za pohanim kolutovima luka... ne znam, nisam nikad radila.
Nista drugo mi ne pada na pamet.
pohane zelene rajčice
nakon filma sam bila dovoljno luda da probam i dopalo mi se.
i poriluk može u tu smjesu za palačinke (stavi kukuruzno brašno)
krumpir - skuhaš (ali da ne bude premekan da se raspada) i pohaš ga - sirotinjska hrana, ali jako fino uz divljačke saftove
Crveni luk! Pravila! Mljac!
kako luk?
hahaCitiraj:
divljačke saftove
prsten po prsten
koji prsten kad je jedan kolut iz više prstenova?!
Isto u smjesu malo gušču nego za palačinke. Možeš dodati i malo palente ili prezli u smjesu. Luk narežeš i razdvojiš na kolutove.
pa da.
odrežeš plošku i onda razdvojiš prsten po prsten.
pa pohaš one veće. ko lignje.
od manjih napraviš salatu.
a možda je janoccka pohala cijelu plošku?
znači miljon pohanaca
to je gore od šampinjončića
Ak sad nemaš vremena, kada ćeš....
ah nikad :P
Pohana kapula je zakon! Ali kaloricnoooooooooooo!
Neki ionako imaju tendenciju bujanja....
Paškanat i celer (vrlo kratko prokuhani). Nešto genijalno!
Mi pohamo karfiol, sirovi, u brasno-jaja-prezle. Mljac!
Ovo nije isključivo povrće - kroketi od brokule i sira.
Skuha se brokula, zgnječi onom gnječilicom za pire, malo posoli (može i začini po želji) i pomiješa s ribanim sirom (ja sam koristila onaj koji se prodaje kao ribani sir za pizzu u paketu od pol kile) i to tak da ne bude previše sira, ali niti previše brokule, otprlike pola-pola, odn. da se mogu oblikovati kuglice koje se baš ne raspadaju (slagala sam ovo eksperimentalno i ispalo je mrak). Smjesa se promiješa i uzimaju male količine koje se čvrsto stisnu da zadrže oblik i uvaljaju u brašno, jaja, mrvice pa opet jaja i mrvice da se stvori malo deblja korica kako se sir ne bi razlio. Pržiti kratko u vrućem ulju s obje strane, da porumeni.
mala sirena ovo zvuči super.
možda danas ili sutra to napravim
Tikvice i patlidžane posolim da puste vodu i odgorče pa poham klasično. Ali još mi je bolje kad naribam tikvicu i pustim stajat u cjedilu par sati.Napravim gustu smjesu kao za palčinke i spojim sa tikvicama pa pečem kao popečke.Odlično.Karfiol pripremam kao i dille i isto je odličan.