-
Nativni propolis
Je li netko davao djetetu, odnosno da li ste primijetili poboljšanje imuniteta?
Piše da se ne smije davati u slučaju alergije na pčelinje proizvode...kakva bude reakcija ako je netko ipak alergičan? (mislim, ne znam kako da ustanovim postojanje ili nepostojanje alergije)
-
Da. Ali ne preventivno. Ja dajem to djeci kod nekih ne pretjerano jakih prehlada, curenja nosa, kašlja i promuklosti bez temperature. Počela s tim kad je stariji bio u prvom razredu. Možda bih i ranije, ali nisam znala za to. S tim rješavam i sebi upale sinusa bez antibiotika. Ja pijem 2 kapsule dnevno, a djeci dajem po 1 kapsulu. Obično im dajem po desetak dana, to bude dovoljno da se stanje popravi.
Uglavnom djeluje, ali ne uvijek - eno dječaka doma s gnojnom anginom. Nije išlo samo s propolisom. Mlađi je bio promukao dulje od tjedan dana (bez temperature, samo sa šmrkavim nosom, ni zdrav ni bolestan) a starijeg je jedno jutro zaboljelo grlo, pa sam ih ipak odvela doktorici. Dobili penicilinski preparat, ali nakon jednog dana već im je puno bolje.
Preventivno im dajem med s propolisom i cvjetnim prahom (to mi tata nabavlja od privatnog medara iz Podravine, nisam ni tražila u Zagrebu).
---
Nismo primijetili nikakve alergijske reakcije, možda baš zato jer djeci inače dajem taj med s propolisom od njihove treće godine svake zime i to uvijek imamo u kući. Isto koristimo i Propol-aid sprej za nos (morska voda + propolis) i sličan preparat za grlo. Nije badava, kao uostalom ni nativni propolis, ali vrijedi svoju cijenu.