koje boje treba biti stolica dojene bebe
Dakle, imam bebu od 2,5 mjeseca i još uvijek se nismo uhodali sa dojenjem. Na prvom pregledu nakon mjesec dana doktor je ustanovio da beba nije dobila dovoljno na težini i preporučio nam dodavanje adaptriranog mlijeka nakon svakog obroka. Beba je naime dobila 730 grama od izlaska iz bolnice. :/ Ja sam se totalno ukomirala, mislila sam zašto sam toliko zabrijala na dojenje, a dijete mi je gladno i naravno počela joj davati tu umjetnu hranu. Nisam željela davati baš uz svaki obrok na dojci nego najčešće samo navečer ili kad bi mi se činilo da je dijete gladno. Na kontrolnom vaganju doktor je bio zadovoljan jer je beba za dva tjedan dobila 440 grama. Kako smo uskoro trebali ići na sistematski odlučila sam izbaciti to adaptirano i držati ju samo na prsima da provjerim kako stojimo ( u međuvremenu pročitala sve teme o relaktaciji, problemima s dojenjem i načinima kako pobojšati dojenje) i tada sam vidjela da je beba dobila 110 grama za tjedan dana i to mi se činilo malo. U svim ovim fazama i boja bebine stolice se mjenjala. Kao novorođenče je imala lijepu žutu stolicu kao što piše u knjigama, a isto tako i kad sam joj počela davati adaptirano mlijeko i to nekako gušću. Sad već neko vrijeme otkad forsiram prsa ima jako rijetku stolicu, zelenu i sluzavu, a nije proljev. Bar ja tako mislim jer to nije baš svaki put, ali većinom. Nadalje ima stolicu nakon svakog obroka, a ja sam mislila da se to prorijedi što je beba starija. Kako me opet uhvatila panika da je dijete gladno počela sam joj opet davati dohranu i tada stolica bude gušća i žuća, ali ta bočica djeluje na nju kao klistir. Čim počne jesti počne i kakati. S jedne strane ulazi, s druge izlazi. :P
Već sam sva luda od tog straha da je beba gladna i planiram sutra kupiti digitalnu vagu. Da li ta zelena stolica ukazuje na glad?
Re: koje boje treba biti stolica dojene bebe
Citiraj:
Dabo prvotno napisa
Na prvom pregledu nakon mjesec dana doktor je ustanovio da beba nije dobila dovoljno na težini i preporučio nam dodavanje adaptriranog mlijeka nakon svakog obroka. Beba je naime dobila 730 grama od izlaska iz bolnice.
Stvarno ne razumijem što tu nije dovoljno??
Moja se rodila 3800g, iz rodilišta izašla sa 3700g, a s mjesec dana imala 4400g. Znači od porođajne težine je dobila 600g, a od rodilišta 700g i moja pedijatrica je rekla da je to dobra kilaža i da je bolje 700g mog mlijeka nego 2kg od adaptiranog.