da li znate kakav dobar recept za eurokrem-curica hoće da ga jede a meni to odgovara jer u njega se stavlja kako i tamna čokolada pune željeza
Printable View
da li znate kakav dobar recept za eurokrem-curica hoće da ga jede a meni to odgovara jer u njega se stavlja kako i tamna čokolada pune željeza
Draga, bez obzira na tamnu čokoladu, unutra ide toliko kemije da je bolje to ne davati djetetu...:roll:
Margarin, mlijeko u prahu, štaub šećer, aroma lješnjaka (industrijska)... Imam negdje zapisano. Mogu potražiti ako baš treba, ali to nije nipošto manje zlo od ovih industrijskih eurokrem varijanti.
Moj E je alergičan na te stvari pa ne raste tako nešto u našoj kući.
Daj djetetu sirni namaz, namaz od slanutka, domaći pekmez ako baš želi slatko itd. A eurokrem - zaboravi priču....
umjesto tih kemijskih slatkiša ja radim ovo: kuham rižu ili proso ili griz na malo vode, pa dodajem prema potrebi još vruće vode ako ponestane,
kad se skroz razmekša, ohladim, umiješam adaptirano mlijeko i malo kakaa ili sitno mljevenog rogača, zasladim javorovim sirupom za manju djecu, a medom za veću.
to jedemo ili žličicom ili u palačinkama itd.
može se kuhati i na "svježem" mlijeku ako se ne koristi adaptirano.
da bi bilo gusto može se pred kraj kuhanja dodati gustin (ali bolje ne) ili kuzu alga prema uputama o korištenju.