Da li netko zna nešto više o ovom terminu, ništa baš nema na našim stranicama a sinoć sam skontala da mi beba svako male stane disat na nekih 5 do 6 sec...
Printable View
Da li netko zna nešto više o ovom terminu, ništa baš nema na našim stranicama a sinoć sam skontala da mi beba svako male stane disat na nekih 5 do 6 sec...
prvih mjesec, mjesec i pol ti je sasvim normalno da beba prestane disati na par sekundi. vidim da si friška mama. očito prvog djeteta i čini mi se da malo previše brineš. disanje će se uznormaliti vrlo brzo. normalno je i da noću bebe dišu kao da imaju tešku upalu sinusa. to je zato jer im hrskavica nosa nije skroz formirana pa zrak koji prolazi stvara te neku čudne zvukove. ne brini :) i drži se onih standardnih pravila - dok beba izgleda zdravo, dok je njena koža ružista i meka, dok uredno piški i kaka - sve je ok. stvarno :)
draga je moj je bebač tako disao, a onda smo imali problema s nosićem, ja sam mislila da mu je začepljen i nekako je "teško disao", proizvodio čudne zvukove, jednom smo se toliko prepali da će se ugušiti da smo ga u 3 sata ujutro vodili na hitnu , da bi nam doktorica rekla da je savršeno zdrava beba i da ga ne vodimo jer da se može samo prehladiti na hitnoj, a pa šta ćemo kad smo se prepali... uglavnom valjda je tako normalno da bebice tako "čudno " dišu po noći.
pusa bebici i tebi
Ajme previše sam sama s bebom pa sve primjetim... i da stvarno to noćno disanje se razlikuje od dnevnom, makar beba spavala... našla sam na netu to periodic breathing da je kao normalna pojava...vidim da po noći evo i sada čas diše čas ne... ali ako kažete da je to uobičajeno onda vam vjerujem :)
ako te tješi - s drugim bebačem nećeš ni primijetiti te zastoje u disanju :D
ali, zbilja, kad se sjetim sati provedenih uz osluškivanje disanja prve bebe...hehe...s ovom sam sretna samo da me pusti da spavam :D
Naš mali isto ima ta periodic breathing. Nekako sam brijala da je normalno, jer i ja ih imam pa valjda je i za bebe normalno. Sad prvi put čujem da toima i naziv.
Ne brigaj previše, kako ti je Anamix rekla, ako izgleda zdravo, normalno papa, uredno piški i kaki (a kakenje čak može i preskočiti) onda je sve OK.
Čuj evo ja imam treće dijete (mala beba), pa još uvijek skočim na svaki čudniji zvuk koji proizvede. Nažalost imam malo traume jer mi prvo dijete ima astmatični bronhitis. Stalno slušam i svaki cvil, škrip me baci u bed. Normalno je da tako malo hropču, dok im se ne formira nosna hrskavica. Po noći moj tako mirno diše uz povremeni roktaj, a po danu puno ubrzanije i tih čudnih zvukova zna biti periodično s vremena na vrijeme. Ah, proći će brzo.
moja beba diše sasvim normalno, čak nečujno tako da sam je prvih mjesec dana znala buditi od straha, no sad smo se već naviknuli da se gotovo ne čuje dok spava...
Ja sam našla na stranim stranicama gdje se priča o apneji koja je preko 20 sekundi nedisanja... a ovaj periodic breathing kao djeca i do 10 sec prestaju disat i onda opet nastavljaju, ja to vidim da moja beba radi, i ja i MM se doslovno smrznemo kad to skontamo, baš grubo izgleda, uf jedva čekam da malo poraste ...