paket materijala za MPO početnike
Dragi svi,
bilo bi dobro na jednom mjestu skupiti materijale koje bi svaki MPO početnik trebao proučiti prije početka liječenja.
Najvažniji resurs na webu i u tiskanom formatu bila je i ostaje Rodina brošura Neplodnost iz 2008. http://peternel.ipapercms.dk/demos/RODA/Neplodnost/
a dijelovi brošure se nalaze i na potpomognutaoplodnja.info
Čula sam i da se sprema dodatak brošuri koji treba detaljnije opisati koje su se promjene dogodile zbog novog zakona.
Ja bih dodala i letak o psihološkim aspektima neplodnosti.
Međutim dodala bih također i odvojeno nekoliko lista:
- Popis dokumenata koje treba izvaditi prije postupka (zbog novoga zakona)
- Popis pretraga koje treba imati i gdje se mogu napraviti - važno je navesti sve opcije koje pacijenti imaju, kao i koliko se čeka i koje su cijene ako se ide privatno
- Hodogram liječenja - ovo striktno rečeno nije za početnike, ali mislim da bi svatko na početku liječenja trebao biti svjestan koji su sljedeći koraci ako ne upali iz prve
- Sažetak o postocima uspjeha pojedinih postupaka i koji faktori utječu na uspjeh
Onda bih također dodala vrlo detaljni opis pojedinog postupka iz usta i očiju jednog pacijenta. Ovoga također ima i na forumu i na blogovima, ali bi bilo dobro ako ništa drugo, skupiti linkove na takve postove.
MOLIM POMOĆ! Mislim da bi ovo bilo vrlo korisno novim pacijentima kao putokaz u liječenju.