U zadnjih mjesec dana nisam dobila ni grama,kilaža mi je ista kao i u 30-om tjednu.Kontrola je tek za 10 dana,da li je to normalno ili bih se trebala javiti dr.sljedeći tjedan?
Printable View
U zadnjih mjesec dana nisam dobila ni grama,kilaža mi je ista kao i u 30-om tjednu.Kontrola je tek za 10 dana,da li je to normalno ili bih se trebala javiti dr.sljedeći tjedan?
Ma normalno - meni je identično bilo baš tu negdje u tom tjednu - sad sam u 35 i unazad par dana imam napadaje apetita (dosad uopće nisam pretjerano jela) i eto dobila 2 kg u par dana (3-4), nadam se skorom porodu jer ak ovak nastavim opet ću se udebeliti previše. Niti gin nije ništa komentirao u vezi kilaže. Mislim vidjet češ dalje kako napreduješ ali vjerujem da je to faza ko i kod mene. Vrlo vjerovatno da dijete i dalje dobiva na kilaži uzimajući od tebe a ti ista jer ne unosiš previše kalorija - organizam uvijek dijete stavlja na 1. mjesto - ono će tebe crpsti ali nikako neće biti da djetetu ne da da bi tebi bilo dovoljno bilo čega (masti, vitamina, minerala....).
draga , budi sretna!!!
Meni je u trečoj trudnoči kilaža stala na 72 kg negdje u 5-tom mjesecu, do tad sam dobila cca 10 kg i tako je ostala do samog kraja, svaki put sam u čudu gledala vagu na kontroli. Bilo mi je čudno jer je ultrazvuk cijelo vrijeme pokazivao veliku bebu i bilo je tako. Iako sam rodila skoro 4 tjedna ranije, dijete je imalo 3400 grama i 50 cm. Mislim da nema mjesta nikakvoj panici, ali ako te to izjeda porazgovaraj s ginekologom.
autorica teme :) meni se naime samo lijepe :(
Ja sam u 36.tt i bas se cudim zadnjih 10-ak dana vaga pokazuje isto, 72 kg (a to je nekih +11 kg), od cega sam bar tri dobila nedavno npr izmedju 32.-34. i od tada nista. Valjda je sve ok, a i citala sam da mnoge zene u posljednjim t.tr. cak i izgube koju kilicu jer se apetit smanji zbog pritiska na zeludac...
Ja sam imala na početku duuugo razdoblje nedobivanja na kilaži. (Morala sam prvo biti na dijeti radi alergije, pa se kasnije nadovezao gestacijski,...). Dr. me stalno tješila da ne brinem, beba će uzeti što joj treba, a da dobijem i 4 kg - sasvim je dovoljno.
Gigili, ne brini, pogotovo ako na slijedećem uzv-u se pokaže porast bebine kilaže.
Ja isto 1 mjesec nisam dobila ni grama, a beba na uzv-u dobila 700g, logika mi je govorila da sam ja tad izgubila tih 700g, a beba je napredovala normalno. Bitno je da jedeš kvalitetno, ja jesam, onda nemaš razlog za brigu, jer će mali "parazit" uvijek uzeti ono što mu treba.
I, da, ja sam 10 dana nakon poroda imala savršenu liniju, čak bolju nego prije trudnoće, trbuh se izravno (što nikad nije), sise se povečale (inače male), bokovi savršeno zaobljeni, ma divota... ne znam kad sam sebi izgledala ljepše :-)