-
Sponge Bob-torta
Htjela bih Isau za rođendan napraviti tortu u obliku sponge Boba.Naprosto je lud za njim.Oblik nije toliko težak, ali ima li neko ideja kako bi se moglo dekorisati.Svi prijedlozi su više nego dobrodošli!Pošto će biti ogroman rođendan , moram napraviti i jedan probni model.
-
super ideja, bas cu ga veceras odgledati pa se javiti s prijedlozima :)
-
-
pa da, oblik je lako napraviti, kao neki cetverokut, tj. trapez.
ja bih recimo tortu premazala nekom zutom kremom od limuna, moze se dodatno bojiti onim aromama ili cak krema od kremsnita i princes krafna je dosta zuta. to je kao podloga.
onda bih iz sto svjetlijeg marcipana izrezala dva kruga za oci, na to dodala zjenice i sarenice od neke cokoladne glazure + evnetualno one kuglice u boji sto ih ima za kupiti.
umjesto nosa bi mozda bilo zgodno staviti rodjendansku svijecu? ako ne onda bih stavila komad od tijesta i premazala tom zutom kremom kao i ostalo.
usta opet moze od cokoladne glazure, a zubi od marcipana kao i oci. jezik od crvenog marcipana (marcipan + crvena aroma boja ili sok od kupina)
u svakom slucaju ima sad po ducanima dosta tih dekoracija za kolace, sigurno ces vec nesto smisliti...
-
upravo ti spremam skicu. u danasnjoj epizodi SB je pumpao ruke pa nisam bas najbolje ulovila kakvi su mu prsti, ali...
trebat ce ti marcipan smjese, jestivih boja, kutija munchmallowa.
za tijelo i gacice, to nije problem, gornji dio ne treba biti savrseno ravan, donji gdje su gacice - da.
razvuci marcipan smjesu i sa cepovima raznih velicina izbusi u njoj rupice ko ementaler iliti spuzva. tako ces napraviti gornji dio.
donji dio ravan, smedji, bijeli, obavezno crvena kravata rekao je ivar.
ruke i noge mozes napraviti od onih dugih grisina.
oci sponge bob ima jako izbocene, okrugle, pala su mi na pamett dva munchmalowa s kojih ces pazljivo skinuti gornji sloj cokolade (a to ide, znam jer ih ja tako jedem :lol: ).
zubi su dva pepermint bombona.
cekaj jos da ti skiciram pa ce ti biti jasnije.
-
-
nasa je bila narucena iz poslasticarne, evo link za slike.
http://public.fotki.com/Djura/prvi_rodjendan/
ne vidi se bas najbolje, pogledaj fotku 24 tu je mozda najbolje ispala.slikali su jos neki gosti, ali jos nisam uzela slike, stavicu i njih kad stignu. ova zuta boja je slag, a od marcipana su napravljeni ostali detalji, oci, usta, cipele, slag je isto oko nogu plave boje, isto i pantalone-braon slag, pa i ovo belo je slag, ovo sto je kao uokviren i rupe su napravljene isto od marcipana, zasto zelenog-nemam pojma.ove trepavice i ostale tamne linije su od cokolade. inace, torta je bila mmmmljac!
-
djuma, ma bas si mi trebala uletiti da se sad sramotim s ovim svojim :oops:
http://www.babababies.com/images/pic...144_5-9731.jpg
palo mi je na pamet, kao cipele po jedan munchmalow, a kao ruke ona dva keksa lada, bas izgledaju slicni ovim prsticima.
-
ma daaaj, kakva sramota! ti se trudis izmisliti, a WM ce se potruditi da je napravi sama. ja se nista nisam trudila. dala lovu i gotovo. to je meni veca sramota. ali nemam slobodnog vremena za takve pokusaje. a bas bih i ja probala... ah, bice jos rodjendana, pa cu moci i da se pokazem.
-
-
smjelo od tebe s obzirom da si vidjela moj torte :mrgreen:
-
Citiraj:
apricot prvotno napisa
ivka, ti si genij!
potpisujem
-