Moj maleni nećak ima problema s stolicom. Morali su mu stavljati čepiće. Negdje sam čula da marelica pomaže kod toga. Jeli to istina? Molim vas odgovorite :-) :-)
Printable View
Moj maleni nećak ima problema s stolicom. Morali su mu stavljati čepiće. Negdje sam čula da marelica pomaže kod toga. Jeli to istina? Molim vas odgovorite :-) :-)
a koliko je malen? ako je dovoljno "velik" za nadohranu,pokušaj sa šljivama. sad nema svježih,pa suhe namoči u mlakoj vodi ili prokuhaj . možeš ih dodati i u drugo voće ili pomiješati, npr. s mekom palentom.
isto možeš napraviti i sa suhim marelicama.
čepiće bi bilo dobro izbjegavati, oni ionako "očiste" samo stražnji dio debelog crijeva, a zbog njih se prirodni rad crijeva još više smanji/uspori pa izazovu s vremenom još veće probleme.
i još jedan prijedlog:pokušaj pitanje staviti na pdf "zdravlje djece" ili u "dobne skupine", vjerojatno ćeš dobiti više odgovora
jako je važno znati koliko je dijete staro.
Najvažnije od svega je pitanje koliko je dijete staro?
Čepiće bi trebalo pokušati izbječi.
Obično je uzrok manjak vode i previše slatkog, odnosno neodgovarajuća prehrana.
Ja bih uvijek krenula od toga (ako se radi o djetetu koje več nešto jede), dakle, povečati unos vode, izbacitu junk, ako ga jede.
Ako je u pitanju dijete koje još samo doji, onda bi bilo dobro da mama u svoju prehranu uvede namirnice koje otvaraju.
Sad tek vidim da smo svi u isto vrijeme.
Samo da ti napišem da mjesto za novu hranu ima. Nova hrana ide u želudac, a kakica je u zadnjem crijevu. Između toga je još dugačko tanko crijevo.
Povraćanje nije i ne može biti jer "nema mjesta". Mjesta ima.
Druga je stvar zašto povraća. Ona nema zatvor ako joj je stolica, kako pišeš, rijetka i sluzava, kod zatvora je stolica tvrda.
To što plače i napinje se, može biti i od grčeva ili nečeg drugog. Najbolje da pitaš pedijatra.