zanima me hoće li roda biti na tom sajmu ( btw. ne vidim je na tlocrtu) ovaj vikend???
Printable View
zanima me hoće li roda biti na tom sajmu ( btw. ne vidim je na tlocrtu) ovaj vikend???
nece biti
ok samo pitam da nekaj nisu izostavili, hvala!
A meni nije jasno. :|
Zar nije bolje da RODA tamo bude zbog posjetitelja nego ne bude zbog drugih sudionika?
Svaka čast Zelendanu, ali posjećenost ovog sajma je mislim ipak znatno veća.
I ja se to pitam..., zašto se povlačiti pred "njima", zar nije bolje da ste rame uz rame, mislim da bi to bilo višestruko korisno.
meni je žao što danas ( i općenito) nije bilo nikoga iz RODE da održi kvalitetno predavanje na temu dojenja jer nakon onih nebuloza koje sam danas čula.... :roll:
mislim da bi udruga RODA stvarno trebala imati svoj štand na svim ovakvim i sličnim događanjima baš radi "promocije" i popularizacije dojenja, uporabe platnenih pelena i naravno korištenja autosjedalica!
u ova 2 dana nisam vidjela NITI JEDNU mamu da doji svoje dijete,nego su sve važno nosile flašice i dudice :-(
Eh, iako je ovo malo skretanje sa teme, ipak da kažem da smo mi bili na sajmu i smjestili smo se za dojenje na štandu od Dukatina :-)
evo bila sam i ja na tom sajmu, doduse jedno pol sata, ali bas u vrijeme kad se odrzavla neka tribina ili sta vec o dojenju. bilo je tu svega i svacega.
i na izlazu sam srela mamu koja je dojila svoje djete. dakle bilo je i svijetlih primjeraCitiraj:
u ova 2 dana nisam vidjela NITI JEDNU mamu da doji svoje dijete,nego su sve važno nosile flašice i dudice http://forum.roda.images/smilies/sad.gif
Mi ne želimo biti tamo s njima koji krše kod. Bez obzira koliko bi to možda bilo korisno, mi imamo svoje granice koje ne mislimo prelaziti. Svatko tko želi dobiti ispravne informacije o dojenju, zna gdje ih može dobiti. Na svakome je izbor koga će slušati. Svatko svoju sreću kroji :)
ne zna svak ni da želi dojenje...., a povlačenje pred "neprijateljem" .... ne čini mi se pametno
Nije to povlačenje pred neprijateljem... daleko od toga, svjestan je "neprijatelj" naših akcija i reakcija ;) Mi samo ne želimo biti dio ekipe koja smatra da je kršenje koda čist ok i u redu. Mi mislimo da to nije u redu, osuđujemo to (u svakoj prilici koju imamo), i zato i ne sudjelujemo u tim događanjima. Ne bi li bilo licemjerno što skačemo kršiteljima po glavi stalno, a onda odemo sebe predstavljati na sajam koji je sponzoriran od strane kršitelja? Ako si protiv nečega i smatraš to lošim, onda si uvijek protiv toga, a ne samo onda kad ti odgovara, ne? Meni je vrlo drago mi je da je Roda principijelna i što nije spremna kršiti svoja načela, i nadam se da će zauvijek i ostati takva.
Osobno (dakle JA osobno, ne Roda) smatram takve sajmove stvarno katastrofalnim, to je samo prilika da se izvuče koja kuna iz džepova trudnica i roditelja, kao šatro savjeti o dojenju a glavni sponzor **, itd itd. Previše providno. Stoga mi je vrlo drago da Roda nije dio toga :yes:
pričate o mami koja je dojila na izlazu.
to bih mogla biti ja :lol:
ali nadam se da se ipak radi o nekom drugom jer ja, naime, nisam vidjela nikoga drugoga da doji pa se sve bojim da nisam jedina...kao i uvijek... :lol:
S jedne strane, slažem se da treba biti principijelan i držati se svojih vjerovanja, ali s druge strane, kako mina30 reče, tamo vani ima jaaaaaako puno ljudi koji bi mogli nešto naučiti kad bi im se pokazalo i drugo mišljenje, odnosno zdraviji način gledanja na dojenje koji podupire RODA.
A sajam (ne mislim samo na taj sajam, nego i druge masovnije manifestacije) je idealno mjesto da se dođe do više ljudi, onih koji ne znaju za RODE, internet (:-o, ima ih) i svijet izvan televizije i reklama.
Primjerice, meni je pedijatrica u jednoj našoj velikoj bolnici (nije SD) na to da dojim na zahtjev, rekla da mi beba stara 5 dana sa graničnim bilirubinom i teška 2200 gr ne može biti "stalno na prsima jer će mi samo napraviti ragade!" :no::zbunj: Kao trebala bi imati točan raspored kada ju dojim, a ne kad poželi.
To govori kakvo je stanje u samoj struci, a o široj populaciji da i ne govorim.
A strašno je skupo i zahtjevno organizirati masovnije akcije koje trebaju i skupi marketing i puno ljudi.
I mi smo dojili vani :-)
U Rodi smo sasvim mirni s tom odlukom da ne sudjelujemo na sajmovima na kojima su izlagači-kršitelji.
Procijenili smo kako nam to nije prihvatljivo i uopće ne mislimo kako se "povlačimo".
Dapače!