Dohrana sa 4 i pol mjeseca
Sad sam od pedijatrice, izvagali ga i ima 6720 gr. I ona mi kaže da ga moram početi prehranjivati, nemam ja dovoljno mlijeka. Rodio se sa 3400 a iz bolnice izašli sa 3200 gr. Dali je to premalo? Inače ga dojim na zahtjev i to je svako malo, zadnjih dana i preko noći se budi svaka 2 sata. Bože dragi izgleda stvarno da mi je dijete gladno! Iznenadilo me to što mi je rekla da mu skuham mlijeka 2,8 masnoće i dodam malu kašikicu šečera. Bez veze pa i ja pijem mlijeko bez šečera pa što će njemu?! I rižine sluzi da mu dajem. Pregledala ga je i sve je u najboljem redu, čvrst je kaos. Šta da radim, da pokušam sa prehranom ili da ga i dalje samo dojim.
Re: Dohrana sa 4 i pol mjeseca
Citiraj:
mary prvotno napisa
Iznenadilo me to što mi je rekla da mu skuham mlijeka 2,8 masnoće i dodam malu kašikicu šečera. Bez veze pa i ja pijem mlijeko bez šečera pa što će njemu?!
Bebama treba dodatni šećer, vjerovatno si primjetila da je i tvoje mlijeko slatkasto za razliku od kravljeg. Ali, pobogu postoji adaptirano, pa meni je i veterinar rekao da mačiću koji je ostao bez majke nakon 2 tjedna, da mu mogu dati kravlje mlijeko sa šećerom, ali da je puuuno bolje da mu kupim adaptirano za mačiće, čak mi ga je manje naplatio samo da ga uzmem da ne bi mačiću naudila sa kravljim.
Stvarno tužno da se veterinar ponaša odgovornije od pedijatra :/