streptokok pneumoniae - može li proći bez antib.?
Curica vuče streptokok pneumoniae od rođenja (navodno ga je pokupila još u rodilištu :evil:). Sad ima 8 mj.
Cijelu zimu se mučimo sa šmrkljama, hrhljanjem, nespavanjem...al temperature, hvala Bogu, nema kao i nekih drugih simptoma (u par navrata je kašljala al samo po noći kad bi se šmrklje spustile niže).
Luk nam je konstantno u sobi po noći, šmrkljomlat je stalno uključen (već ima fobiju od usisavača), sterimara i sljeza smo potrošili valjda za petero djece u jednoj sezoni...uglavnom to je to.
Pedica nam je u četiri navrata dala raditi bris i svaki put je nalaz bio isti - streptokok pneumoniae. Ne daje nam antibiotik jer, kaže, da se radi o klasičnom kliconoštvu, pošto nema drugih simptoma ni temp., nema potrebe za tim.
Sad se spremamo na more, i dalje tako šmrkljavi, kaže da će joj možda more pomoći i očistiti je pa ćemo na jesen opet ponoviti bris.
Da li ima netko kome je ta beštija prošla bez antibiotika?
Mislim, nije da sam luda za time, al nekako sumnjam da će joj to proći samo od sebe :unsure:. Daj, Bože, kad bi prošlo tako, al ona se već stvarno namučila, muka mi ju je gledati stalno tako zaštopanu sa šmrkljama:-(.