-
Pomoć ili savjet
Pozdrav svima. Supruga i ja smo prošle godine, početkom 9 mjeseca, u našem centru podnijeli zahtjev za našom obradom kao potencijalnih posvojitelja. Obavili smo sve razgovore, sociolog, psiholog, i posjetu kući. Rečeno nam je da je sve u redu i da sada samo pričekamo da nam napišu rješenje. Ja već dva mjeseca zovem i molim da nam to napišu, da možemo dalje. Ne vičem, ne psujem, vodim pristojni razgovor. Do sada je odgovor uvijek bio: Evo za koji dan. Zadnji odgovor, od jučer, je da su puni posla, ali da bi to moglo biti gotovo, početkom 7. mj. I da je uobičajeno da se toliko čeka. Koliko ste vi čekali na rješenje?
Ne znamo što da radimo. Da vičemo? Molimo krunicu? Prijetimo ministarstvom? Klečimo?
Mi oboje imamo poteškoća, vesela kombinacija, i posvajanje je jedini način da imamo djete. Ovo razvlačenje je za nas frustrirajuće. Svaki dan kad dođemo doma, prvo trčimo na poštanski sandučić, da vidimo ima li šta.
Molimo vas za savjet. I koliko ste vi čekali na rješenje? Iz tema na forumu vidim da je to uglavnom kraće od naših 10 mjeseci.
-
Nama su nakon obrade dali "zeleno" svjetlo da mozemo slati molbe a rjesenje smo donili na kucnu adresu nekih mjesec i pol od kad smo poslali molbe.
Probajte nazvati i pitati da li mozete vec sad slati molbe a rjesenje kad dode
-
Bog!! Nama su rekli da smo obradu prosli i nek krenemo sa slanjem mobi...Ali evo rjesenje nam je doslo za 15 dana.Zahvaljujuci ovoj divnoj gospodjici Ivanias,sto me savjetovala,molila sam ih da nas ubace prije posto mi je muz pomorac,ali i bez toga nas centar bas nije opterecen toliko tako da je sve brzo islo...ti lijepo salji molbe samo napisi da se rjesenje ceka,tako sam i ja,jer su mi tako rekli u centru,i ako daj Boze dodjes do bebe oni ce to rjesiti jer sve vase papire moraju slati u odredjeni centar u kojem ste dobili bebu,tako su nama objasnili nadam se da sam dobro sve rekla...ja bih ti savjetovala da ne gubis vrijeme...sretnooo!!!
-
pozdrav,
mi smo posvojili a rješenje nikad nismo vidjeli, ne čekajte, šaljite molbe, zovite
sretno!!!
-
Mi smo oba puta dugo čekali (7 mjeseci). Prvi puta sam službeno reagirala, preko nadređenih, a drugi puta sam uzela starije dijete za ruku, otišla tamo i rekla im: Mi već dugo, predugo čekamo rješenja. Dobila sam ga za par dana. Savjetujem izravan nastup, pristojno, bez svađe, ali odlučno.