Jedini simptom je iglicasto probadanje u dojci, nekad vise puta u danu, pa dan-dva nista, pa opet...
Printable View
Jedini simptom je iglicasto probadanje u dojci, nekad vise puta u danu, pa dan-dva nista, pa opet...
Ne znam, ali sam imala i ja iste simptome! Nadam se da će se savjetnice javiti! Meni je prošlo samo od sebe, nema više bockanja već duže vrijeme! I evo dojimo, vrlo uspješno, već skoro 3 i pol mjeseca!
Kada se pojavljuje igličasto probadanje? Da li prilikom podoja i tada beba počne gutati sporije i duže? Da li bi možda mogao biti refleks otpuštanja mlijeka (ono kad mlijeko počne naglije ići, nekima šprica, nekima ne)? Možda slično ovome - http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=239&Show=1477?
meni se to uvijek javlja par sati nakon dojenja u toj cici koju je zadnju jela. Ja sam to uvijek objašnjavala kao naviranje novog mlijeka!
Meni se nekad znao "upaliti" refleks otpuštanja mlijeka kad sam držala bebača u rukama. Isto osjećaj probadanja, peckanja. Možda je to? Jel ti ide mlijeko za vrijeme tog peckanja?
nisam stručnjak pa ovo govorim isključivo iz vlastitog iskustva - ja tijekom cijelog dana u nekoliko navrata osjetimo to igličasto probadanje u prsima i sasvim sam sigurna da je (barem kod mene) u pitanju onaj refleks otpuštanja mlijeka - naime, ponekad probadanje dođe nakon razmišljanja o tome kad mi je dijete zadnji put jelo, a nekad (posebice uoči hranjenja) na njegov plač, neovisno je li dojka u kojoj me probada puna ili prazna... inače, imao je on i soor svojedobno, al ne vjerujem da su to ostaci toga...
E nije ni refleks otpustanja mlijeka, jer ga ja osjetim ko zestoko probadanje i dojke mi se pune mlijekom ko da ih punim kompresorom :lol: Dovoljno je da pomislim na bebu, dojenje, cike... odma nalet :smajli koji koluta okicama:
Al ovo je nesto sitno pikavo... i nije u obje dojke vec ili jedna ili druga, nekad prije nego beba ciki, nekad za vrijeme, nekad poslije... Nije neki bed, samo me zanima sto bi moglo biti. Inace, vrlo uspjesno dojimo :smajlic se sepiri:
Pa i meni se nešto dešava, nešto kao malo pikanje ili štipanje, ja sam si to objasnila kao naviranje novog mlijeka.
Savjetnice gdje ste? Kaj je, vikend opuštanje?