Dakle mi imamo Peg Perego Primo viaggio jaje i nekak mi se čini da je već u njoj pomalo stisnut.
Znam da bi se u toj trebao voziti do godine dana i 13kg ali ne znam one druge kriterije tipa visina.
do kud trebaju noge i glava ići da ju je prerasao
Printable View
Dakle mi imamo Peg Perego Primo viaggio jaje i nekak mi se čini da je već u njoj pomalo stisnut.
Znam da bi se u toj trebao voziti do godine dana i 13kg ali ne znam one druge kriterije tipa visina.
do kud trebaju noge i glava ići da ju je prerasao
Jaje se preraste kad je vrh glave 2 cm ispod ruba sjedalice. Ali u sjedalicu okrenutu u smjeru vožnje može ići tek s minimalno 9 kg i kad počne samostalno ustajati.
ja sam svoga mališu prebacila u veću as tek prije tjedan dana. čekala sam da se baš sigurno i čvrsto počne dizat na noge. po kilaži je mogao u veću sa navršenih 6 mjeseci.:mrgreen:
zato kilaža nije jedini uvjet
Mi imamo isti problem. PP Primo Viago tri-fix i čini mi se da je sad na tih 2 cm od vrha glave do ruba AS. Imamo 9 i nešto kg i 11 mjeseci ALI smo se tek počeli ustajati na noge u kinderbetu i to stojimo kratko, bolje rečeno ljuljamo se, i sad ne znam kolike su šanse da kroz kraće vrijeme počne čvrsto stajati na nogama ili da brzo ne izraste. Iskreno ove AS od 0-18 i nisu nešto na testovima a već sam zapikirala Romericu King Plus. Zadnjih mjeseci stalno razgledavam testove AS i MM već koluta očima koliko sve proučavam i sad me spopada muka ako ću morati ispočetka tražiti neku od 0-18.
Da li netko možda zna koja je najbolje ocijenjena AS od 0-18 i ima li je kod nas za kupiti?
Ovo su sjedalice od 0-18kg http://www.besafe.com.hr/index.php/h...ice-0-4-godine u kojima se cak do napunjenih 18 kg moze voziti u suprotnom smjeru, sto je ustvari najsigurnija opcija.
Da samo pitanje kak bi djete na to reagiralo.
Recimo moj stariji se do nekih 11 mjeseci vozio u jajetu i već pred kraj je uglavnom bio živčan i baš mu se to sve skupa nije sviđalo.
A kad smo ga prebacili u onu od 9-18 e to mu je bilo ok i dan danas se voli voziti i ne pravi nikakvih problema a sad je u onoj od 15-36 i ima 4,5 godine
to je čest razlog zbog kojeg su roditelji nestrpljivi prebaciti dijete u smjer vožnje, ali činjenica je da je u Skandinaviji zakon takav koji nalaže vožnju u smjeru suprotnom od smjera vožnje za stariju djecu (jer je to sigurnije) i djeca se naviknu. sigurnost bi trebala biti primarni motiv.
Sve to stoji.
Ali i kod nas je lutrija ako djete sjedi u sjedalici.
Iako moram priznati da sve više i toga vidim ali ima i oniga da sjede mami u krilu i to na prednjem sjedalu.
Bome i meni je svekrva nedavno tako nešto predlagala pa stavi ga u krilo i onda svi stanemo u auto
domy mi smo uzeli be safe za našu 17-omjesečnu curicu i ona je prezadovoljna. Naime ta sjedalica ima drugačiji kut od jajeta i višu "podlogu" pa dijete vidi van dok se vozi i kroz bočno i kroz stražnje staklo (još se vozi u nazad). A tu sjedalicu nakon nekog vremena, kad dijete ojača, možeš okrenuti i u smjeru vožnje.
Kad kažete da dete mora samostalno da ustaje, da li to znači da se mora apsolutno bez pridržavanja uspraviti na noge ili je dozvoljeno da se pridrži za npr nameštaj. Pitam jer moja D ima 10kg i sad će 15 meseci, hoda i ustaje pridržavajući se za nameštaj, bez oslonca može da održi ravnotežu da stoji 10ak sekundi. Po visini je prerasla jaje, da li smem da je stavim u Kiddy sedište koje je okrenuto u smeru vožnje?
IvanaR, dijete se može pridržavati za nešto, bitno je da se ustaje snagom svojih ruku i nogu.
Tvoja kćer zadovoljava sve minimalne uvjete za prelazak u sjedalicu slijedeće grupe.
Hvala na brzom odgovoru.
moja beba ima 5mj i 8kg,e sad me zanima budući da je još po mjesecima premala za veću AS,a jaje jo je već premalo(ali doslovno premalo),sva je nak stisnuta u jajetu i glava joj dođe do ruba,iako je AS jaje za bebe od 0-13kg,a ima AS od 0-18kg,dal da ju stavim u veću AS ili da još pričekam nekoliko mjeseci?
Znam da vam se čini glupo moje pitanje,ali me stvarno zanima dal može u veću AS,jer na njoj piše od 0-18kg,i ima podešenje za poluležeći položaj...
Može u as 0-18 kg, pod uvjetom da je as okrenuta suprotno od smjera vožnje.
ok,hvala:-)
ovako kako Nika kaže. no "jaja" su u načelu sigurnija i ja ne bih prelazio u kombiniranu ako ne morate.
također mislim da beba od 5 mj i 8 kg ne može prerasti jaje (nisam još vidio niti jedan takav slučaj). vjerojatnije je da je dijete predebelo obučeno. dijete u sjedalicu ne bi trebalo stavljati u skafanderu ili zimskoj jakni već obučeno kako je i po kući a onda kada se dijete zaveže u sjedalicu treba ga pokriti kako mu ne bi bilo zima.
da kad je u jaknici je sva stisnuta u jajetu,ali čitalam sam u prijašnjim postovima da kad glavica dođe oko 2cm do ruba da je sjedalica premala.budući da je mojoj bebi glavica skoro do ruba
po tome sam zaključila da joj je premala.no poslušat ću vaš savjet pa ću bebu stavljati u AS kako ste naveli,a za veću AS ću još pričekati...
hvala...:yes:
A koju imaš As, mislim na jaje
kupila sam kolica PLEBANI 3U1.
to je točno i ako je tako, onda je prerasla sjedalicu po visini. no kad se dijete lakše obuće ono sjedne niže u sjedalici pa nije bliže rubu od 2 cm. isto tako, kad beba više nije novorođenče sjedalica se može staviti u malo okomitiji položaj, više prema kutu od 60 stupnjeva, pa dijete sjedne niže u sjedalici.
ako usprkos svemu što sam naveo djetetova glavica dolazi na manje od 2 cm od ruba sjedalice, onda ju je dijete preraslo po visini )i morate preći u kombiniranu sjedalicu). što je dosta neobično, ali ne i nemoguće, s obzirom na uzrast vašeg djeteta i činjenicu da bi te sjedalice trebale biti do godine dana djetetova života.
zato je i meni čudno kaj su tak te sjedalice niske jer je naše jaje od 0-13kg,otpočetka mi se činila nekva čudna i iako sam morala nerado sam bebu stavljala u nju jer mi se beba činila nekva sva zgrbljena u njoj...inače beba je dosta velika(nisam ju mjerila u zadnje vrijeme),ali po veličini odječe (68-74) se vidi da je beba za 5mj dosta velika...:-)
ipak ću ja s kombiniranom AS pričekati još malo...
I mi imamo sličan problem i što više čitam to sam sigurnija da nam je sjedalica već malo mala. Malac je sad navršio 10 mjeseci ali je jako dugačak, istovremeno mršav (tek nekih 8 kila) i o podizanju na noge nema ni govora (odnedavna vježbači još ni ne puže). U sadašnjoj Peg Perego mu glavica stvarno dođe gotovo do vrha kako god da ga postavim (ako ga spustim baš jako nisko onda nema kud s nogama). Gledala sam ove BeSafe ali nekako mi je to puno novaca iako su stvarno mrak. Ima li netko kakav drugi prijedlog (recesijski :mrgreen:)? Nekako mi se čini da se ova skupina 0-18 baš ne testira tako puno. Ili nisam dovoljno tražila? Please mame s iskustvom, javite što ste vi kupili i kako ste zadovoljni!
Tatoo, mi smo za sina imali Chiccovu 0-13 kg, i ona je bila dosta velika, svakako veća od PP. Cura sad ima Maxi cosi, i mislim da je Chicco čak i od ove veći.
mi imamo graco 0+ i iako je ona na cca 10kg totalno je zguzvana u njoj i remencice vec jedva vezemo, iako do vrha ima nesto malo vise od 2cm. no ono kaj je nagore je kaj je bas nervozna i stalno se pokusava nekako namjestiti i posjesti u normalan polozaj. e sad, iako se pocela pomalo podizati, daleko je to od stajanja, a kamoli cvrstog stajanja. i cini mi se da jos bar mjesec dana nece doci do toga. a to mi je nekak dugo da je maltretiram u ovoj sjedalici....i sad ne znam kaj da radim. a ova besafe je fakat skupa, jel zna netko ima li je bar negdje kupiti na rate?
Definitivno smo odlučili da moramo kupit kombiniranu jer još dugo nećemo moći u onu od 9+. Kako izbor i nije neki, nekako nam je zapela za oko Chicco Proxima. Ima li je netko, kako ste zadovoljni, koliko ju je teško montirati?