Tromboprofilaksa pred porod i nakon poroda
Pozdrav svima !!!!
Trenutno sam u 34-tom tjednu trudnoće, druga trudnoća po redu, u prvoj je bilo sve ok. Prije 10-ak tjedana sam primjetila da su mi popucale kapilare na lijevoj natkoljenici i da su mi užasno izražene vene u lijevoj i desnoj preponi. Moj gin. me uputio na doppler krvnih žila, gdje mi je ustanovljena kronična venska bolest pogoršana u trudnoći, niz varikoznih proširenja pubično što je posljedica uvećanog uterusa, ali bez svježe DVT. Kad sam ginu. odnjela nalaz rekao mi je da će me prije termina hospitalizirati i da ću dobivati terapiju niskomolekularnim heparinom (spomenuo riječ FRAMIN), pa me zanima da li je netko imao sličnih iskustava? Koliko se ranije mora poć u bolnicu, koliko traje ta terapija, na koji način se dobija (infuzijom ili ?????), da li boli ????? Što se tiče poroda pitala sam ga da li će bit prirodan ili na carski, rekao je da će vjerojatno biti prirodan!!!! Na trudničkim vježbama mi je rečeno da mi neće moći izvest epizotomiju zbog vena, a što ako samo popucam, što će bit s venama ????
Molim vas nemojte se čudit što vas sve ovo ispitivam, užasno me strah, a do sada nisam nikoga srela tko je imao nešto slično.
Pomagajte !!!!!!
Svih vas lijepo pozdravljam !!!!!!