Yasmin kontracepcijske tablete kao priprema za IVF
Ok cure, help........ evo napokon je na pragu i moj prvi IVF. :klap:
Ići ćemo na dugi protokol (Decapeptyl od 14 dc + Menopur), ali pošto imam policistične jajnike i poprilično neredovite cikluse, dr. je odlučio započeti sa Yasmin tabletama da ciklus malo dovede u red, a onda dodati supresiju. Mislim da se sličan protokol koristi i u Mariboru.
E sad, ja nikad u životu nisam koristila nikakve kontracepcijske pilule, pa pojma nemam kako ću na njih reagirati, a čitam da su moguće svakakve nuspojave - od mučnina, glavobolje, vrtoglavice, gubitka libida, razdražljivosti, krvarenja... :-o Spominje se naravno i opasnost od trombofilije, i one afere iz 2008 o smrti studentica (za koje ipak mislim da Yasmin nije odgovoran). S druge strane Yasmin su (bile?) jako popularne jer u načelu ne debljaju, rješavaju neke probleme s kožom i sadrže jako malu količinu hormona (a daju dobar učinak)... :zbunj:
Kako god bilo, voljela bi čuti iskustva cura koje su koristile Yasmin, pa bila ona dobra ili loša, čisto da vidim kako to funkcionira u praksi, i da znam što sve mogu očekivati u tih mjesec dana. Znam da je sve individualno i da svatko reagira drugačije, ali eto, volim biti informirana, pa kud puklo!
Bar ću znat zašto sam odjednom postala plačljiva, čangrizava baba... :lol: Jadan MM...
I da, kad se popije 21 tabletica, nakon koliko stigne menga?