Dali pokušavate promijeniti tuđe (ne)znanje?
Od kako sam rodila i družim se s drugim mamama ( a hvala bogu ima nas 8 poznanica-prijateljica koje smo rodile u razmaku od 9mj ) razočarala sam se koliko malo ljudi znaju o dojenju, dohrani, motoričkom razvoju a o prirodnom porodu da i ne pričam.
Od nas 8 jedino ja dojim i planiram dojiti što duže i jedna mama koja je dojila do 9mj. Sve druge su rekle ili da im je to gnjavaža ili raspolažu sa toliko netočnih informacija kao npr dijete im je cicalo svakih 1,5h a to znači da je gladno i morale su prekinuti dojenje ili im je mlijeko bilo prozirno itd.
Zatim su sve uvele dohranu s 4mj pa i sokiće tako da često čujem izjave tipa moj mali koji ima 4mj obožava gusti od marelice. Da ne spominjem da dijete već sada ima problem s kilažom.
A da i ne pričam kako dijete od )mj koje još ne stoji samostalno srže za rukice i dijete hoda i svi plješču kako je brzo prohodalo a dijete se svo izvija jer još ne mož ni svoju težinu osloniti na noge.
Uglavnom u početku sam šutjela a sada sam progovorila tj kažem svoje mišljenje kad čujem neku glupost pa sam sada ispala mama koja pametuje i misli da sve zna.
Jučer mi je jedna mama nakon što sam joj rekla da je preporuka isključivo dojenje do 6mj rekla da je ona jela sarmu sa 6mj i šta joj fali pa sam joj rekla da su ljudi nekada mislili da je zemlja ravna ploča a sada znaju da je okrugla :lol:.
Čak mi je i mm rekao da rađe šutim jer svi smatraju da se pravim najpametnija.
Zar da šutim na to što se svi čude kako ja po ovoj vručini ne dajem svojem tromjesečnom djetetu čajeka.
Dali bih trebala šutjeti ili iznjeti svoje mišljenje i kako vi postupate u takvim situacijama.