-
'Neklasicni' rostilj ...
Cure / decki, trebam na brzaka pomoc!
Trazim neobicne recepte / jela za BBQ party (dolazi nam neka mlada ekipa i vise mi je dosta cevapa, vratine itd.)
Riba, meso, povrce, sve sugestije su vise nego dobro dosle!
(za pice imamo Caipirinha, Coronu, sok od lipe, ledeni caj s djumbirom i limetom). Tople banane, lubenice s rostilja za desert ...
-
meni je nova fora suhe sljive zamtane u pancetu, to se kratko ispece prije ostatka rostilja (taman ga malo i podmaze) i ljudi grickaju dok cekaju klopu...
za rostilj mozes napraviti raznjice: piletina, paprika, sampinjoni, tikvice, palidzani... nije neobicno, ali bar nisu cevapi..
mozes se poigrati s marinadama: dio soya sos i djumbir, dio klasican pac...
kao prilog su se nama odlicnima pokazali krumpiri peceni u alu foliji, ostaje njhova kora, samo ih dobro oribas...
-
Evo draga svratih da te pozdravim, moja preporuka je raznjici s povrcem - paprika, kapula, tikvice, balancani, pamidori, moze i s komadicima mesa purece - junece, sto imas vec, zatim kobasice rostiljke, peceni kukuruz, kruh preprzen na gradele itd... ma sto ja tebi govorim - ti si umjetnik u kuhinji!
-
meni su šampinjoni zakon na roštilju... uz hrpu povrća gore spomenutog...
-
Kikic, samo da ti bacim pusu :-) Kulinarski umjetnik je 'na saftu', selimo u inozemstvo i osjecaj se kao 'krava u tornadu' ...
Ovo je dobar pocetak, moze jos sugestija molim lijepo!
-
Meni su šampinjoni i ražnjići suuperr! Takođe su jako dobre pileće džigerice umotane u tanak list slanine (rolovane). A pogledaj ovde: http://www.coolinarika.com/recept/rostilj-lepinjice. Setih se i krompira: isečeš ga na komade- kriške, i tek malo probariš, staviš u alu foliju, dodaš začine po volji-so, biber, lovor, ruzmarin... sipaš malo ulja, dobro zatvoriš i staviš u kraj roštilja dok se ostalo peče, okrećeš da se ispeče sa svih strana, bude divno! ne bih mogla reći baš kao ispod sača, ali slično :klap:
Ananas sa roštilja je takođe super!