Htjela bi malo srediti vjetrušine i moje i njegove pa me zanima dal kim ( čaj za mene) i dojenje ide skupa?????
Printable View
Htjela bi malo srediti vjetrušine i moje i njegove pa me zanima dal kim ( čaj za mene) i dojenje ide skupa?????
Ja sam tijekom dojenja dobila savjet da pijem čaj od mješavine kima, komorača, koprive i anisa - jer je odlično za dojenje. To sam i pila prva 4 mjeseca, svaki dan, ujutro i navečer. Nikada nisam primjetila neku lošu nuspojavu.
Samo kim nisam pila, ali sam ga unijela u organizam gotovo 200gr u ta 4 mjeseca i vjerujem da nema loš utjecaj na dojenje.
jella, ima li gotova mjesavina ili si sama pravila,u kojem omjeru?
Sama sam pravila...
Kupiš u rinfuzi, svaki posebno. Pomiješaš po dva u jednu teglu/staklenku, nebitno koja dva u kombinaciji. Uzmeš po jednu čajnu žličicu iz svake tegle, zaliješ sa 2 dcl kipuće vode, ostaviš da odstoji 10 minuta i voila! :) Naravno, zasladiš po želji. Meni je jako ukusan taj čaj...
zašto ne odmah sva četiri???
Tako sam dobila upute... :)
Pretpostavljam da je to zato da bi se bolje izmiješali. Kim je, npr. teži pa zna biti više pri dnu. Ne znam...mislim da je to glavni razlog :) jer teško da možeš 4 vrste tako dobro izmiješati da podjednako dobiješ od svakog.
moguce...hvala jella :)
Nema na čemu i drugi put ;)
to je uobičajeni sastav čajeva za dojilje, ja sam u DM-u kupovala čajeve u kesicama, imaju dvije vrste, tj. od dva proizvođača
a kim je sasvim ok i isto mislim da nema lošeg uticaja na dojenje
ah, da se slušaju ini savjeti, sve bi bebe od rođenja pile kamilicu sa par zrna kima :-x tako da mislim da zaista ništa loše bebaču neće biti
(usput, kad se već čajevi spominju, jedna je farmaceutkinja MM-u rekla da žalfija doslovce presijeca laktaciju, nije loše znati)
Vidjela sam u DM-u taj čaj za dojilje od jednog proizvođača, ali mislim da su dodane još dvije vrste čaja u gore spomenutu kombinaciju. I probala sam taj jedan ali nije mi ukusan kao ovaj koji sam sama miješala. :)