pedijatar, problemi sa grčevima i sl. - Molim pomoć
Pozdrav svima, eto me prvi puta na ovom forumu, pa bih postavio par pitanja... :)
Mladi smo roditelji, prije 6 tjedana dobili predivnog sinčića.
Zanima me slijedeće:
1. da li ići kod socijalnog ili privatnog pedijatra? bili smo kod socijalke - katastrofa, privatni je ok, no cjepa 400 kn po dolasku doma, a da ni prstom ne makne. :( Dao bih sve za bebača al mi se to čini fakat puno. Jel mi netko može preporučiti "bestbuy" privatnog pedijatra za ZG ili jel zna tko koju dobru socijalnu pedijatricu u Zaprešiću?
2. sinčić od rođenja ima problema sa grčevima i povraćanjem.Isključivo ga dojimo, obožava papati, ima 5300g (izašao iz rodilišta sa 3500g,imao žuticu), znači super dobiva na težini, no nakon klope odmara 5 minuta, onda ga dižemo da podrigne, što traje u pravilu 15 min, no onda obavezno povrati u mlazu veliku količinu onoga što je posisao i to ne kao višak, vidi se da je iz želuca. Onda miruje cca 10 minuta, a onda počinju grčevi (?), sav pocrveni i počne vrištati, različito od plača kad je gladan. Ti "grčevi" traju cijeli dan po pola sata, najjači su popodne i navečer. Bili smo kod soc.pedijatrice, u Klaićevoj kod druge, treći privatni došao doma-svi kažu da dok dobiva na težini sve ok, a imamo osjećaj da sve govore općenito kako bi se ogradili ako fulaju. Bojimo se da nije što ozbiljnije, a htjeli bismo ga poštedjeti raznih pretraga po bolnicama. Ono što je važno: nema temperaturu, stalno može papati, stolice su mu česte-tekuće-vrlo često zelene, tu i tamo budu žute, mama jako pazi što jede, kada diše dok siše hropće mu u leđima i visoko u nosiću (u klaićevoj mu isisavali iz nosa, niš nije bilo), tu i tamo zna doslovno zalajati u snu (pročitali negdje da to nije dobro?). Kako ga to sve mući ne spava previše, osim kad ga to sve stvarno iscrpi, jer taman dok prođe jedan ciklus hranjenje-podrigivanje-povraćanje-grčevi, prođe 2 sata i spreman je za sljedeću turu papice. Mama i ja smo poprilično na kraju snaga (al nedamo se!!!)
Znam da će vjerojatno 'prekaljenim' roditeljima ovo biti mačiji kašalj, no kao novopečeni i odgovorni roditelji trzamo na sve i želimo sve naj naj našem limaču ljubimcu.
Puno hvala na dolazećim savjetima!
Pozdravček svima :)