Drage moje kolika vam je bila sedimentacija u trudnoci? Citala sam da je normlano da je malo povisena ali koliko iznosi to malo poviseno? Zanimaju me vasa iskustva...
Printable View
Drage moje kolika vam je bila sedimentacija u trudnoci? Citala sam da je normlano da je malo povisena ali koliko iznosi to malo poviseno? Zanimaju me vasa iskustva...
meni nisu ni gledali sedimentaciju kad sam radila nalaze krvi upravo zbog nerealnih vrijednosti koje se mogu pokazati u trudnoci. mislim da nemas razloga za brinuti jer su neke vrijednosti u trudnoci povisene u odnosu na one "normalne"
Čak i do 100 može biti normalna.
Ovisi o fazi trudnoće i drugim faktorima npr. pridruženoj anemiji.
http://www.thedoctorsdoctor.com/labtests/esr.htm
Meni je bila 50 u zdravoj fazi poodmakle trudnoće i bez anemije. Inače mi je max do 10.
Podižem temu...valjda će mi netko odgovoriti....
Dobila sam nalaze i sedimentacija eritrocita-1h je 56 (4-24), leukociti 10.2 (3.4-9.7), hemoglobin 110 (119-157) hematokrit 0.318 (0.356-0.47)
...čitala sam malo po netu da je njena povišenost uvijek prisutna u trudnoći i nije znak bolesti, ali ne mogu da se ne brinem zbog ne baš sjajnog nalaza, a dosad je sve bilo u redu.....:-(
Ima li netko sa takvim ili sličnim nalazom?:?:
Nalaz ti je uredan, sve vrijednosti su ti normalne za trudnoću.
Referentne vrijednosti s kojima si uspoređivala svoj nalaz se odnose na odraslu ne-trudnu populaciju.
Inače, što god ti nije jasno vezano za medicinske nalaze pitaj svojeg liječnika u primarnoj zaštiti, njegov/njezin je posao između ostalog da ti rastumači nalaze i odogovori ti na pitanja, pogotovo ako si zbog nečeg zabrinuta.
Disclaimer: ja nisam liječnica.
hvala na odgovoru......
Jel uredu da je sedimentacija u trudnoci 35 i gran% je 72(50-70)