-
Bolni lakat
Prije jedno 10-tak dana mi je vidljivo naotekla unutrašnja strana lakta desne ruke.
Osim toga pipam i dvije kvrge.jedna okrugla na samom pregibu i drugu duguljastu iznad toga, prema pazuhu.
Jel to može biti od nosanja male?
Mislim, nije ona uopće teška. oko 6 kg, ali sam ja jako slaba na ruke.Ako imam više stvari iz dućana uzmem uvijek ruksak.
S druge strane nekako u to vrijeme sam podignula vreću od 25 kg jedno 10-15 cm od poda i prenijela jedno 2-3 metra. Jel od toga?
U ljekarni mi je savjetovala masiranje prema srcu s gelovima tipa hladno-vruče (polar ice ili deep relife) ali meni ništa bolje.dapače, imam osjećaj da ništa ne pomaže a sama masaža me jako boli.
kad ruku držim dole još nekako ide, ali iznad glave je jako bolno.
i naravno malu i dalje nosim.
Jel ima tko kakve ideje što bi to bilo i još bolje, kako to izliječiti?
tx
-
jel ovo na krivom mjestu ili nitko nema ideja?
-
Mene je unatrag mjesec dana užasno boljelo rame, bol se širila sve do lakta.
Još me malo boli ujutro, kad ustanem iz kreveta, ali je puno bolje. Isto sam osjećala kvrge koje su bile užasno bolne. Jednostavno smo masirali uljem, to mi je ublažavalo bol; ostale stvari tipa gelova koje spominješ mi nisu koristili.
Ako bol ubrzo ne prođe, pođi liječniku.
PS. Sad sam tek skužila da ti je ruka naotekla. Moj savjet ti je da čim prije odeš liječniku.
-
Ma nije to ono, baš oteklo pa e 3 broja veća
nego samo malo.ko pol jajeta
nema veze. ako uspijem odem dr. idući tjedan
n.grace tx
-
Cek, jel ta kvrga kao oteklina il mozes uhvatit, onako kao da se skupilo neke tekucine? Pitam te jer sam ja prije par mjeseci bila na operaciji lakta upravo zbog nakupljene tekucine. Nebi isla da me nije boljelo, sad je suoer, to je ambulantni postupak, traje 10 min.
-
kvrga je kaoda je možeš uhvatiti,tj. pomična je i tvrda.
oteknuto je samo malo sa vanjske strane ili bi čovjek rekao da je samo na jednom mjestu proširenje
veličine kao pola jajeta i dužine kao jaje.
boli na dodir, ne mogu po noći nasloniti ruku na jastuk,i teško mi je uzimati predmete sa više visine nego što je visina mog ramena
znam da je ovako teško i da moram doktoru (ako ništa drugo zato kaj ne ide na bolje) ali rekoh jel netko imao kaj sličnog
koksy, super ako je to ambulantno.kak je poslije? povez, mirovanje?
to mi je desna ruka a malu moram nosati.
-
eto, bila kod doktora.
Mogu biti 3 stvari, jedna od tih je ova tvoja koksy - burzitis.
Idem kirurgu pa ću vidjeti što on kaže.
hvala ti kaj si me splašila :)
-
Ma to ti je za cas gotovo, ide ti lokalna, mozda je malo neugodno jer osjecas kak ti to cupaju van, (meni su krenuli prije nego je anestezija pocela djelovat pa me malo i boljelo) mozda ti stave i onaj neki vanjski dren da iscuri visak tekucine, zamotaju te, par dana mirovanja ruke, i to ti je to.
E sad, ako ikako mozes, ako imas ikakvu vezu, probaj ic kod nekog provjerenog jer je kod burzitisa moguce da se vrati ako se ne ocisti dobro. On ima tu neku opnu koja se bas mora posteno izvadit van. Ja sam isla na preporuku pa mi se ipak nakon 2 tjedna skupilo opet malo tekucine al to su mi samo punktirali, nisam ni osjetila, otad je sve ok.
Uff...sad stvarno zvuci ko da te plasim...al nije, stvarno nije tak strasno! Ali malu nebudes mogla nositi bar ne tom rukom...
Sretno! Javi kak je proslo!
-
casper, želim ti da čim prije prođe!
-
Casper, kako lakat? Ja isto imam problem s laktom, s tim da mene boli desni i to još od 5 mjeseca, ništa nije natečeno, a boli me svako pregibanje!
Bila sam na rengenu, ne vidi se ništa, a prekosutra idem na UZV lakta pa ću valjda biti pametnija. Ima li tko sličan slučaj?