-
Strah od mačke
Paralelno sa strahom od nepoznatih Bubamarac se pocela plasiti i nase Mice (koja zivi s nama u kuci). Do sada je sve bilo okej, nije da su se specijalno druzile, ali Mica je stvarno bila pazljiva, tu i tamo bi je dosla ponjuskati i njoj to do sada nije smetalo. No odnedavno ako ju ja drzim na rukama, pruza ruke prema Mici i hoce je i dragati i smije se. I radimo to par puta dnevno, odnosno kad god ona pokaze volju. I ja dragam Micu i tad je sve okej. Ali ako sjedi na podu i Mica joj se priblizi samo na metar, iako sam ja uz nju, pocne joj se tresti donja usnica i hoce da je primim ili jednostavno pocne plakati. Jel ima nesto sto mogu uciniti da je bude manje strah ili jednostavno moram cekati da prode faza?
-
Pa ja ne bih forsirala, jedino možeš pred njom dragati mačku i tepati joj. Proći će valjda samo od sebe.
-
a imaš ti povjerenja u svoju macu? ono skroz?
-
da, ona je turbo dobrocudna. nije preslika mog straha.
a i to je skroz novo, unazad dva tjedna negdje. do onda bi ju mica dosla posnjofati, ona bi ju sam pogledala i nebi ni trepnula...
-
baš mi je čudno. jer i mi imamo mice pa mi je čudno da odjednom dođe do straha bez nekog vidljivog razloga. da se zajedno više družite s micom..pa polako...
-
Faza, definitivno bila kod nas. Mi imamo malu papigu tigricu koju moja malecka obožava i oduvijek je osim nekih mjesec dana kada se toliko bojala da je urlala cim bi pticica uopce pustila glas!
A da ju nije mica slucajno nekad ogrebla?
-
Mislim, jel moguce da ti to nisi vidjela a ipak se desilo?
-
Faza. Dijete isprobava novu emociju i ispituje reakciju drugih (mačke, tebe...) na istu. Proći će.
-
sanse da joj je mica nesto napravila, a ja nisam vidjela su stvarno minimalne jer malu ne mogu pustiti solo ni pola minute negdje tak da sam 99% vremena uz nju. a i da joj je nekaj napravila prepotstavljam da ju uopce nebi htela podragati ni kad ju ja drzim. ako je meni u krilu ili na rukama uopce nema frke...
nadam se da je faza. a i bas ju jako pere taj nekakav strah od svih i svega. baku i dedu vidi gotovo svaki dan i svejedno ima dana da joj se pocne usnica tresti cim joj se priblize. a mica nam je tolko lijena i uspavana da niti nju ponekad cijeli dan ne vidimo :)
-
faza. moj se jedno vrijeme tresao zbog mekanog zvekanog. sad su si opet ok :)