Sad sam 38tj trudna, na nalazu mi piše ovako;
cerviks 1čl, smekšan, 3 cm do ovoja i glavice koja je na -3?!
Sve razumijem, da sam otvorena 3cm, al buni me ovo "glavica na -3"!? :zbunj: :predaja::zbunj:
Jel znade netko što bi to moglo biti...
Hvala!
Printable View
Sad sam 38tj trudna, na nalazu mi piše ovako;
cerviks 1čl, smekšan, 3 cm do ovoja i glavice koja je na -3?!
Sve razumijem, da sam otvorena 3cm, al buni me ovo "glavica na -3"!? :zbunj: :predaja::zbunj:
Jel znade netko što bi to moglo biti...
Hvala!
To je položaj glavice.
Ako se ne varam glavica treba doći od -3 do +3.
Tako da po ovome još je visoko.
:unsure:Ma neznam jel visoko, jer mi je cerviks od 17tj spušten do pola rodnice, pa me sad sve to skupa dodatno zbunjuje?!
Kad je +3 to znači da je glavica na izlazu, spremna za porod...
Da te utješim...
Meni je na drugom porodu, bila sam 41+3, 9 cm otvorena, trudovi rasturaju, a glavica na -3.
Na kraju su zaključili da idem na carski...
Htjedoh reći, kod tebe samo što nije.
Sve sam pomiješala, :oops:
Dijagnoza koju sam napisala odnosi se na 37tj trudnoće, u četvrtak sam bila na kontroli kod odpusta iz bolnice...:-)
Sad sam 38tj, a već 2tj ne pijem nikakve lijekove (partusisten, normabel, spasmex..) pa predpostavljam da se situacija mijenja iz dana u dan.....
Prva dva poroda su mi bila ekspresna (manje od sata - od prvog truda..), pa sve mislim da bude i sad tako,
jedino me to "-3" zbunilo, jer dosad nitko nije spominjao neš takvo....:unsure:
Treba proći faze -2 pa -1 pa 1 pa 2 pa 3 da bi rodila.
Dobila sam odgovor; http://www.google.hr/images?hl=hr&q=...w=1259&bih=628
A ''neangažirana glavica''? bez navođenja ikakvog broja?
što bi to bilo?
mislim da to znači da se glavica još nije spustila u zdjelicu
ja sam bila u 40 tj kad su me narucili na carski. od 38 tj. mi je stalno pisalo na povijesti bolesti "glavica neangazirana" crvenim slovima s usklicnikom ili "glavica balotira". kod mene je bio slucaj da se nisam nista otvarala i bebina glava je cijelo vrijeme bila slobodna, nije se pocela spustati u zdjelicu i porodni kanal. zakljucili su da je to vjerojatno zbog disproporcije glavice i moje zdjelice. ovo je samo moje iskustvo.Citiraj:
A ''neangažirana glavica''? bez navođenja ikakvog broja?
što bi to bilo?
"neangazirana glavica" ne znaci automatski indikaciju za carski.