Ispricavam se ako je ova tema vec bila, ja sam trazila, ali sam samo nasla neke sitnice, no ne i pravi odgovor. Dali je moguce putovati sa djetetom mladjim od 6 mj. autobusom ili vlakom?
Printable View
Ispricavam se ako je ova tema vec bila, ja sam trazila, ali sam samo nasla neke sitnice, no ne i pravi odgovor. Dali je moguce putovati sa djetetom mladjim od 6 mj. autobusom ili vlakom?
Zašto ne bi bilo moguće?
Ja sam putovala s djetetom starim 4mj avionom, busom, vlakom, brodom, ...
jel treba nest posebno za to, npr. ponjeti autosjedalicu ili tako nesto?
ne.
pošto niti u autobusu, vlaku, avionu, tramvaju... nema pojasa kojim bi autosjedalicu pričvrstila, nije ti potrebna jer nema od nje neke posebne koristi. treba ti za auto/taxi gdje dođeš s javnim prijevozom.
vozila sam se u autobusu koji je imao pojas u 2 točke (kao u avionu) ali to nije dovoljno da se učvrsti AS. autobus s pojasom u 3 točke nisam vidjela (možda postoji, pa tu bi eventualno AS mogla doći u obzir)
edit: u javnom prijevozu sam bebu najčešće nosila u marami ili vozila u kolicima
ja se ne bi složio
pogotovo za dijete od 6 mj.
sigurnije je da je dijete u prikladnoj autosjedalici i pričvršćeno makar pojasom u dvije točke. u avionima i u autobusima je pojas u dvije točke manje više standardan tako da to nije problem. u vlaku pojaseva nema, ali je svejedno dijete zaštićenije u sjedalici nego da naprimjer prilikom naglog kočenja padne sa sjedala.
Postoje neki autobusi koji imaju pojaseve, ne znam je li tako sa svima. Mislim, daleko je to od pojasa u 5 točaka, ali ide preko prepona, pa je bar nešto.