Kada tuširate/kupate bebe? Prije papanja (strah me da nije previše gladan pa da se jako rasplače), poslije papanja (strah me da se ne izbljuca), budite ih (opet mi je žao prekidati mu san) i kad onda kupati bebača?
Printable View
Kada tuširate/kupate bebe? Prije papanja (strah me da nije previše gladan pa da se jako rasplače), poslije papanja (strah me da se ne izbljuca), budite ih (opet mi je žao prekidati mu san) i kad onda kupati bebača?
šetnja, kupanje, papanje, spavanje
moj nikad nije bio tako jaaaaako gladan da bi plakao... budući da je stalno sisao nekako nikad nije toliko ogladnio...
isto kao lukab...
čini se sf, ali ubrzo postane rutina
mi samo se isto držale rutine kupanje pa papanje.mlađa se znala x puta ispovraćati (jer se prejela) pa bi ponovili kupanje.
Ne pazim da li je prije ili poslije papanja. Bolje je prije, ali opet, znaju biti nervozni kada su gladni, pa je kupanje muka.
Obično navečer, jer ujutro skoro svaki dan idemo skoro odmah van pa to nije nikako pametno. A dijete za kupanje nisam budila nikada i nikada neću. To mi nema smisla. Čemu? Pa nije da je baš da se u blatu valjalo ili u drekec stalo pa sad to mora biti pod mus...Ako se baš desi da zaspe prije večernje higijene (jer da se razumijemo, niti se svaku večer kupamo..zar netko to radi?) na brzaka samo promjenimo pelenu i spavamo dalje...
A i Elu sam zapravo (sa onim čudom za kupanje) okupala tek prije možda tjedan ili dva..do tada smo se samo preplahnjivali s vodom i samo guzu malo prali sapunom. A isada ne korisitom tu kuoku svaki dan, jednom tjedno. Ostalo je sve u čistoj vodi...Koža joj je predivna, svilenkasta. Malo skrenuh s teme. sorry
Bebica je 17 dana stara pa samo spavamo i budimo se kad smo već gladni pa sikimo i ponovo zaspemo - i tu je moja nedoumica. Bebica ili spava ili je budna i gladna i sad nikako nisam pametna da znam kad je najbolje da se kupamo?
I ja sam imala takvu bebu. Kupanje je bilo uglavnom svaki dan u isto vrijeme, oko 20h. Pošto je nakon spavanja odmah tražio sisati kupali smo ga nakon sisanja, ali sam pokušala da prođe bar pola sata od podoja. Nosali bi ga i održavali budnim dok bi pripremali stvari za kupanje i onda ga bućnuli u vodu!
ja sam tak male bebe prala jednom tjedno, samo u vodi, nema se tu kaj puno oprat. nekak mislim da previse kupanja moze isusiti tu njihovu finu kozu, pogotovo ako se koriste kupke. ako bi se bas pobljuckali ili nekaj, oprala bi ih pod pipom.
genitalije sam svaki dan isplahnula vodom nakon sto bi se obavili u lavabo-kahlicu-gdje vec.
Potpisujem, nema se tu kaj prati...Moja Elica, kad je bila tako mala (a to nije bilo tako davno, ima tek 2 mjeseca), mrzila je prematanje, presvlačenje i "kupanje"...Isto je samo jela, kenjala i spavala! I kad bi se probudila, prije "noćnog" spavanja, preprala bi je gazom/vatom i to je to. Umila bih joj ličeko, oprala guzu i rukice...