Poslije kiŠe dolazi sunce....
Napokon sam smogla snage da svoju tužnu priču podijelim s vama. Vrijeme odmiče a bol je sve jača.. trebao je to biti najveseliji Božić.... s moja dva mišića..
Nakon borbe s neplodnošću i IVF postupaka i mi smo uspijeli...2 mala srčeka kucala si ispod moga... istovremeno i sreća ali i strah... neizvijesnost. Ni višemjesečno ležanje u bolnici , ni stalna infuzija ništa mi nije bilo teško, samo da izdržimo. Trebao je to biti još jedan od uobičajenih UTZ-a u 22. tjednu.Šok, jedan dječačić ima dijagnosticiranu anomaliju(kratke kosti )
Šalju me u zg po drugo mišljenje, dobivam još težu dijagnozu, višak plodne vode i potpuna deformacija s predviđenim smrtnim ishodom.
Cilj liječenja je spasiti i zadržati što dulje zdravog dječačića.
Vraćam se u svoju bolnicu jer treba rješit papire i ponovo za par dana u zg. Dobivam trudove i nakon 10 satnog ležanja u rađaoni( sestre se zabavljaju, ne puste me na wc, neće dat patku...vuku me po podu u rađaonu...itd. )rodim vaginalno 2 dječačića. Morala sam potpisat da ću rodit vaginalno jer mi je dr. rekao da ako odem na carski da me mora previše izrezat i da neću moći imat djecu. Jedan je umro ( bolesni ) nakon 20 min a drugi nakon 2 dana. Nisu me htjeli ni odvest da ga vidim,stavili mi trajni katetar...u sobi smijeh i veselje, a ja sjedim i plaćem. ( stavili su me na ginekologiju jer sam ih molila ), Ne mogu hodati, krvarim, nitko od. dr. me nije ni pogledao. Najviše me pogodilo takav ne ljudski odnos prema pacijentu..:evil: Babe šuškaju s konzumovim vrećicama cijelu noć traže tablete, jedna hrče ko lokomotiva, ne spavam danima. Otpuštaju me iz bolnice, dr. igra igrice na komkp i nije me htio ni primit, a službenica mi je uručila otpusno pismo. Rušila sam se po hodnicima i nekako dovukla kući.Pregledala me neka specijalizantica, onako površno.I dalje imam bolove, idem na hitnu par puta, i kažu sve ok. Pregleda me prijatelj-radiolog i kaže hiperehogeni odjek- nešto je u maternici.Naprave mi kiretažu.Ponovo bolovi, krvarenje nakon tjedsn dana, dr. kaže samo lezite i odmarajte. Odlazim privatno i dr. mi kaže gospođo odmah u bolnicu..život vam je u opasnosti. Iskrvarit ćete. Odem, u drugu bolnicu.. ne znaju što će sa mnom ...Nakon par dana opet kiretaža. Konačno sam nakon par mjeseci izašla iz bolnici i oporavljam se...barem fizički...jer jedva čekam da jednoga dana i meni netko kaže mamice..Znam da još uvijek imam ljubavi koju mogu nesebično pružiti...i jedva čekam da uđem u novi postupak s novom nadom ....da će moj anđelčić ostati sa mnom zauvijek.:heart: