zanima me da li bi netko htio imat oslikane zidove djecje sobe i sto biste htjeli imat na zidu. i koliko biste bile spremne platit za tak nesto?
:D bok svima :lol:
Printable View
zanima me da li bi netko htio imat oslikane zidove djecje sobe i sto biste htjeli imat na zidu. i koliko biste bile spremne platit za tak nesto?
:D bok svima :lol:
oblake i medeke svijetlo plave....baš sam razmišljala jel netko to radi.Ako netko kvalitetno radi i počisti za sobom onda mi cijena ne predstavlja neki problem
kukica, ti to nudiš?
jedva sam nasla svoju poruku, pa se tek sad javljam. razmisljam si o tome, da li mi se uopce isplati...
ja bih se rado bavila time... inace ilustriram knjige za djecu.
i dobra sam :lol:
ajde reci neki naslov, da vidim jesi li koja od mojih omiljenih ilustratora ;)
Joj ja bih svašta, winnie the pooha, micky mousa,... ma uglavnom disney likove, a kolike bi bile cijene?????
Onako barem okvirno??? ;)
da. to sam si mislila :D ...Citiraj:
mamaLare prvotno napisa
jos nisam oslikala nijedan zid osim svog doma i mislim da bih uglavnom radila svoje likove kad bih to radila. ako bi netko to htio.
a za winnija i mickeya: kopiras ih uvecano, prilijepis papire na zid onim zutim selotejpom koji se lako skida. metalnim siljkom 'crtas' lik po papiru da ostane trag na zidu i pofarbas ak si spretan akrilik bojama. opcrtas crnom. nije neki problem.
nije mi to san snova precrtavat disneya :D
cijene jos ne znam. :D
Kad smo zatvorili lođu u staklo, ofarbali smo jedan zid u nebesko plavu (ostale u neku ljubičastu i tirkiznu),
a bijele oblake na plavom naslikala ja=0 kuna. :)
Sad više nije lođa nego igraonica.
A kaj bi crtala?
:D super!!Citiraj:
mamma Juanita prvotno napisa
posaljem na pp link kog zanima...
Ma mrak ideja, meni to nikad ne bi palo na pamet, ma pusa, pusa, pusaCitiraj:
kukica prvotno napisa
jos nisam oslikala nijedan zid osim svog doma i mislim da bih uglavnom radila svoje likove kad bih to radila. ako bi netko to htio.
a za winnija i mickeya: kopiras ih uvecano, prilijepis papire na zid onim zutim selotejpom koji se lako skida. metalnim siljkom 'crtas' lik po papiru da ostane trag na zidu i pofarbas ak si spretan akrilik bojama. opcrtas crnom. nije neki problem.
nije mi to san snova precrtavat disneya :D
cijene jos ne znam. :D[/quote]
Ma mrak ideja, meni to nikad ne bi palo na pamet, ma pusa, pusa, pusa[/quote]
vidis kak ja lijepo tjeram posao od sebe umjesto k sebi. mogla sam reci kako to samo ja znam naslikat, a ja pricam da to moze svatko :D
ajoj
ne znam... kopiranje se protivi mojoj savjesti. :D
Ma velika pusaaaaaaaaaaaaa
cime sam si to zasluzila, mamaLare? :D
Sad ja idem u akciju oslikavanja Larinog zida, već sam gledala ta oslikavanja i cijene su prestrašne, ušparala si mi puno nofčića i zato hvala. :love:
Btw. gdje mogu kopirati velikoooooo???
Probaj u Coldingu, oni kopiraju nacrte za arhiće. U Berislavićevoj.
ML, mozes probati ovako: isprintaj lik koje zelis na A4 papir, a onda u fotokopiraoni izaberi koliko velik lik zelis (npr 500% ili koliko vec ide) pa nek ti dio po dio crteza isprintaju povecano na A4.
doma sve te papire spoji selotejpom i stavi veliki paus preko i precrtaj. s druge strane pausa po liniji crteza pa sa svake strane par mm debelo idi nekom masnijom olovkom, B---nesto i onda to zalijepi na zid tako da ti je uza zid ona strana papira gdje je samo taj deblji trag olovkom, a na drugoj strani je ono sto si precrtavala.
onda opet olovkom idi po obrisu crteza i tako ces dobiti na zidu crtez s pausa.
znaci, nitko me nece dat posla... :(
Cure, ogromna pusa svima :love:
Ja sam mm do sad skakala po glavi za crtanje po zidovima tako da se sutra baca na crtanje :mrgreen: ako ispadne dobro poslat ću fotku .......
ja sam svome malcu na jednom zidu nacrtala mjesec i zvijezde, a na suprotnom mu je teta nacrtala livadu s cvijetićoma i leptirićima. i to je preko cijelog zida i to na najvećim zidovima sobe
evo jedan link za oslikavanje s cjenama
http://www.freewebs.com/murales/zidovi2.html
ima dobrih, ima losih. cijene mi se cine ok.
kad bi to bilo legalno :oops:
mislim da nije problem kad mama ili tata svom djetetu na zid preslikaju disneyev lik, ali nije u redu zaradjivat na tome! :x
Ja sam svojoj bebi zid naslikala sama, jedno veliko drvo sa jabukama, (jedna je pala na pod), jednog puža koji se penje na jabuku, leptirića, i pčelicu koji su se zaljubili (pa frcaju srčeka između njih), jednu bubamaru na tratinčici, još par cvjetova, oblačiće, sunčeko i sve u svemu ispala je jedna dobra priča iz šume, recimo. Ispalo je odlično, radila sam to pigmentima za boje za zid. Nije mi trebalo veliko slikarsko umjeće za to, sve svedeš na likove iz slikovnica.
Dobro, ne baš iz šume, iz voćnjaka recimo! :)
ovo mi je prekrasno.Citiraj:
Lindsay prvotno napisa
meni se to baš i ne čini toliko jednostavnim!
mislim da je ilustracija jako odgovoran posao. i srce me boli kad vidim loše ilustracije ili loše slikovnice, loše knjige...
i pomisao da i ja imam mogućnost "zagađivati" svojim radom okolinu... koja je već toliko "zagađena"...
znam koliko su meni slikovnice bile važne. pamtim ih u detalje još danas.
i drago mi je da su bile kvalitetne.
danas ima stvarno svega za kupit. svatko može ilustrirat knjigu. ili ofarbat zid.
može se činit lako...
ja se slazem sa tobom, pogotovo u vezi ilustriranja. mi, ali prvenstveno mm jako pazi kad marku kupujemo slikovnice kakve su ilustracije..isto tako i kod crtica (koje marko jos doduse ne gleda)...jer istina je da je to nesto sto pamtis ali i na neki nacin prvi susret sa likovnoscu.
a meni je prekrasno kad neko ko oslikava oslikava iz maste a ne presrtava likove....isto kao sto cu uvijek rado kupiti komad robice sa nekom lijepom slikicom ali mi je bez veze kupovati na mickey mouse ili nesto slicno (drugo je kad neko dijete bas jako voli odredjeni lik)
puno mi je ljepse naslikati na zidove npr prirodu
ja sam protiv disneya na zidu jer je to necije autorsko djelo i ne moze neki slikaric farbat disneya po zidovima i trazit kune za to, a ukrao je tudje djelo.Citiraj:
Lu prvotno napisa
da kod nas ima pravde, takvi bi gadne kazne platili...
naravno da se kod nas tesko moze dogoditi da te netko zbog toga tuzi, ali to ne znaci da je to u redu.
nemam nista protiv da si netko to sam naslika ako ne zaradjuje na tome... iako mi se to ne svidja narocito jer se vidi da "TO NIJE TO". i precrtati treba ZNATI. nije bas tak lako...
kad sam bila mala, jako mi je bilo drago kad bi mi mama crtala. ona to nije rado radila jer je mislila (i bila je u pravu) da mi ne smije nametati svoju likovnost, nego da ja trebam razviti svoju.
jako sam protiv "ucenja djece crtanju". bilo u vrticu, bilo doma.
kad gledam crteze djece kojima je netko pokazao KAKO se crta ruka ili noga ili nos, ti dijelovi crteza izgledaju neprirodno i nakazno jer nisu dio istog jezika. i onda pocinju misliti da ne znaju crtati, a mama ili tata ili teta znaju, pa gube samopouzdanje i pocinju kopirati.
i zato mislim da treba biti oprezan s tim.
zao mi je sto ne znam vise o tome...
jesam sishla s teme...
:?
slazem se sa svime sta si napisala...mislim jako mi to sve logicno zvuci. ja svom sinu nisam iscrtala zidove iako mi se to jako svidja. sto ne znaci da necu ali cekam da se preselimo u novi stan a ne znam kad ce to bit. i koliko bi ti za jedan zid naplatila?
jos ne znam. zato sam pitala na pocetku koliko bi tko bio spreman platiti. ovisi i o zahtjevnosti posla...
Mislim, hajdmo biti realni, nije naravno jednostavno, treba dosta truda, ja se nikad ne bih prihvatila crtanja na zidu da nisam mislila da će to ispasti dobro, zid je odličan i ja sam jako zadovoljna (a i svi koji su vidjeli), mislila sam samo reči da se crtanja na zidu uhvatiš ako imaš iole smisla za to (a ja ipak imam, nisam pikaso ali na nivou slikovnica bome znam crtati). Po meni je bolja neka takva sličica na zidu nego nešto precrtano iz Disneya jer to ionako imaju bolje napravljeno u slikovnicama i crtićima.Citiraj:
kukica prvotno napisa
:D ovo postaje zanimljivo sad kad sam mislila da se vise nikome o tome ne pise!!! hi hi hiCitiraj:
Lindsay prvotno napisa
mislim da si u krivu.
nije uopce jednostavno. i ne vjerujem da svatko tko ima malo smisla za crtanje moze crtati na nivou slikovnica. mozda nekih osrednjih da, ali ne onog sto vrijedi.
znam puno ljudi koji crtaju genijalno, ali ne uspijevaju dostici tu jednostavnost, svjezinu i izrazajnost koja se trazi u ilustracijama za djecu!
(picasso j e vac sa osam godina crtao bolje od profesora na akademiji,, a cijeli zivot mu je trebao da bi mogao crtati kao dijete...)
slicno je i sa dizajnom. koliko treba vremena i truda, znanja i talenta, genijalnosti da se smisli jedan LOGO koji kasnije svaka budala moze precrtati!!!
nije sve u trudu i vremenu, naravno. mozes crtat 10 godina jedan te isti crtez, a da bude bez veze, a mozes 10 minuta i da bude genijalan i obrnuto.
ljudi cesto misle da je kvalitetno ono oko cega se trudis puno.
moze biti, a i ne mora. to je sad druga tema...
koliko moze kvaliteta slike ovisit o kvaliteti zida, ne kuzim? ;)
ne zelim nikog vrijedjati (nisam ni vidjela taj zid), ali zelim upozoriti da se ne moze olako pricati o tudjim profesijama.
:roll: :P sad sam skuzila da ono "zid je odlican" znaci da je slika na zidu odlicna. drago mi. ja mislima zid Z I D...
Kako sam to ja radila (2 puta):
matreijal: kreda (za crtanje na zid i lako se brise) i tempere (za bojanje)
postupak: pronasla sam u bojankama slikice koje mi se svidaju i onda ih gledala i krdom prectavala na zid, te naknadno pobojala
zasto dva puta: prvi put za kraljevica, a nakon toga smo krecili jer nam je dolazio princ
1. puta - ova mi je bila ljepsa
tema: razne slikice iz bojanke povezane u jednu cjelinu: bara s raznobojnim ribicama, dva misa na listu koji plove barom, patak koji ih gleda, malo dalje pticica na grani, jedna gljiva s leptiro i zeko koji viri iz rupe
2. puta
tema: klaun u brodicu koji lovi ribe, ali je upecao staru cipelu, a sa strane mu se smije dupin.
hocemo li i vidjeti nesto?