Molim vas receptiće za losos,tko kaj ima...
Printable View
Molim vas receptiće za losos,tko kaj ima...
poprzis kratko cesnjak, na to bacis kockice lososa, kad se malo prepeku stavis vrhnje za kuhanje i kapare. parallno s time kuhas tjesteninu jer je ovo brzo gotovo i umijesas ju u losos.
mozes i prije vrhnja podliti sa malo votke i pustiti da ispari..!
jao, mljac, sad si me sjetila tog brzog i finog jela...
pečeni svježi losos s pršutom :mljac:
Fileti peceni kratko (10ak minuta) u tavi na malo maslinovog ulja i sa dosta kopra.
I naravno potpisujem tjesteninu zhang :mljac:
Zhang :naklon:
pitaj, pitaj! jupi!! :)
Joj, ja bas danas kupila mm losos i trazim neki recept. ALi da nije masno, znaci bez dodataka vrhnja.
Inace ga ja stavim u marinadu ( limun, vlasac, cesnjak, sol, papar) i ostavim par sati i onda preprzim na malo maslinovog ulja. Ali to mu je vec dosadno pa trazim nesto novo.
Ma najfiniji je kad se samo okrene na tavi.
Uz to brokula i krompir na lešo. Mljac.
Evo kako ide losos s medom (to je tako dobrog izgleda i okusa da sam mislila da je kompliciranije). Losos (svježi) se poprži na maslacu s jedne i druge strane (kratko, ne treba mu puno), zatim se zalije bijelim vinom. Kada vino ispari, posipa se sjeckanim koprom i kratko nakon toga stavi se med na losos (dok se ne otopi).
Čini mi se vrlo jednostavno, frendica kaže da u recept ide i luk (crveni), ali ona radi bez luka.
hvala ti. vec vidim jelovnik za petak :)
btw gdje kupujete svjezi losos? Ja uzmem u metrou jer mi se cini najpovoljniji i poprzim ga vrlo kratko na jakoj vatri ali sa maslacem, ispadne za 100. Inace jako mi se dopada onaj umak koji posluzuju u Ikei uz losos, nadam se ste probali kako je njami...jos kad bi znao netko kako se priprema ?? :-))
moja mama ga radi u onom tosteru za sendviče
namaže kruh maslacem stavi šniticu lososa, poklopi i kratko zagrije/zapeće u tosteru
i onda još premaže/umače u umak senf+med
priznajem da je to jedini način na koji sam jela lososa i prefino mi je
Ja ga radim(la) po nekom receptu sa Coolinarike sa izmjenama i nešto je preprefiiino:
Opereš i posoliš losos
Napraviš umak:
Limun, otopljeni maslac, balzamico ocat, ja stavljam soja sosa, ali može i sol, 2 žlice senfa
Izliješ umak u vatrostalnu posudu i umočiš losos i sve zajedno 20 min na 200 C.
Dobar tek!