-
Ljepilo za majicu
Moja biserka je danas u vrticu skarama izrezala majicu. :roll: Na jednom mjestu je ravni rez oko 5 cm. Teta u vrticu mi je rekla da ima u DM-u kupiti nekakvo ljepilo za robu kojim bi se to moglo zaljepiti. Kao da je u prasku i poslije se nesto radi sa njime. To je cula od kolegice, pa mi nije vise mogla reci.
Zna mozda netko o cemu se radi i kako se upotrebljava? Kakav je rezultat na kraju?
-
Ako mislis to nekako zakrpati, onda je najjednostavnije s donje strane zalijepiti komad flizelina. To je vrsta tkanine koja je s jedne strane ljepljiva i peglom se pritisne i zalijepi. Onda s prave strane majice mozes napraviti neki ukrasni šav.
-
Inace postoji neko ljepilo za tkaninu, ali ne mozes spojiti rez nego sluzi za lijepljenje zakrpa.
-
Ima neki prah koji se pomiješa sa sitno samljevenim koncem ili komadićima tkanine u istoj boji i zalijepi se. Imala sam to, ali davno sam bacila i sad ne znam kako se više zove. :-/
-
a da jednostavno kupis novu majcu, a ovu ostavite za npr. bojanje temperama i sl. "prljave" poslove. ne znam kako ces skrpati ravni rez da izgleda pristojno za nosenje, uvijek ce se vidjeti da je krpano
mene ovdje vise brine sto je teta radila dok je curka majicu rezala?
-
Ja bih kupila neku aplikaciju koju možeš našiti nakon što zakrpaš. Ovisi, naravno o tome gdje je rez. Ako je na boku onda ne znam kako bi pasalo.
MOžda bi se moglo i razrezati neku staru majicu i napraviti par aplikacija, a jedna da pokrije oštećeno mjesto.
Za takvo ljepilo nisam čula.
@gorka - da, najbolje da tuže tetu :mrgreen:
-
pa nisam mislila da ju tuze, nego me zanima objektivni razlog zbog kojeg teta nije skuzila da dijete izrezuje majicu
ova ideja s vise aplikacija mi se cini najoriginalnija i najprimjenjivija