-
dječje kacige - razlika?
Tukac sam za sport pa me zanima kakva je razlika između skijaških, biciklističkih, jahaćih i ostalih (dječjih) kaciga što se tiče sigurnosti/zaštite glavice i ima li ih uopće?
Premještajte ako ima tema ili je prikladnije negde drugdje :-), ja nisam našla.
-
Ja imam za klince biciklističke(koju koristimo i za rolanje) i skijaške. Razlika je što je ova druga prevučena slojem plastike i podstave i preko ušiju. Jer ispod ne može ići nikakva kapa, jer bi uši inače bile hlaaadne. I malo su ipak drugačije dizajnirane, nisu skroz identične oblikom.
-
Hmm, da to je vjerovatno razlika kod "zimskih" i ljetnih sportova. Sigurno da je drugačiji dizajn (ako ništa da bi prodali pet različitih za pet različitih sportova :mrgreen:).
Zanima me ima li razlike npr kod kacige za male bicikliste, rolere, i slično, kao npr da li padne na snijeg, s konja na zemlju, ili na beton s bicikle kakvu će kacigu imati. Moramo nabaviti kao prvo za biciklicu (sad je prošla 2.5 god), a dobro bi došla i za nekakvo sanjkanje pretpostavljam.
A i vjerovatnije mi da ćemo među kacigama za razne sportove lakše naći odgovarajuću nego ako se ograničimo recimo samo na biciklističke.
-
Da se priključim s drugim pitanjem:
postoje li male kacige za djecu od 1 godine?
Nama konkretno treba za sanjkanje, idemo na uređene staze za sanjkanje, tj. tobogganing, pa pretpostavljam da trebamo imati kacige.
Gdje bi uopće mogli potražiti kacigu za jednogodišnjaka s dosta sitnom glavicom? :)
-
Imaš kaciga koje imaju na stražnjoj strani koturić za podešavanje, plus što su još u veličinama S,M,L... Mi smo kupili klincima takve u Intersportu. Nisu baš jeftine, 200tinjak kuna, ali traju više od jedne sezone, baš zbog toga podešivača.
-
ivncice, ispod kacige ti ide podkapa, kad je baš jako hladno .
Ne postoje kacige za jednogodišnjake, bar koliko je meni poznato .
Najmanja veličina je za 4-5 godina .
Provjeri za svaki slučaj. Veličine se mjere u centimetrima , mislim da je najmanja 44 ,
ili kako je ivancica napisala S, L, M.
Jedini način je isprobati kacigu na licu mjesta
-
Ma da, eventualno stane neka tanka pamučna.
Mi smo za M. koji ima 4 godine kupili M veličinu, koja mu je još velika, ali ju dotegnemo koturićem A on nema baš sitnu glavu. Tako da mislim da bi S kad se dotegne mogla biti i za skroz malo dijete. Mada valjda je razlika i od proizvođača do proizvođača.
-
Da, a moj momak ima baš malu jajastu glavu.
Da bar ima veću okruglu glavu ( :mrgreen: ) možda bi mu i valjala neka kaciga za dvogodišnjake.
Ali ovako teško, treba nam baš skroz mala kaciga.
Nadala sam se da bi u Zg to mogli naći.
-
Baš sam išla provjeriti, najmanja kaciga koju imamo je 52-53 ( ne 44 :oops: )
odnosno XS i dobra je petogodišnjaku , premda je moram malo pritegnuti straga , doduše Leon je sitnije glavice, znači, prosječnom četvorogodišnjaku
-
Mašenka, ajde, pliz, malčice isprazni inbox :)