Dali dojilja smije uzimati c vitamin?
Hvala!
Printable View
Dali dojilja smije uzimati c vitamin?
Hvala!
smije, dapače.
a ja bila uvjerena da ne....u kojem obliku je preporučljivo?jel dovoljan prenatal?
nema preporučljivog oblika, svatko neka ga koristi onako kao mu je najprihvatljivije.
prenatal bi trebao biti ok, osim ako liječnik ne kaže drukčije.
Meni je doktor nakon što sam rodila preporučio da i dalje uzimam Prenatal (ja sam imala TwinLabov). Mislim da štetiti ne može.
Hvala!Citiraj:
apricot prvotno napisa
Pih, a nama na trudničkom tečaju u Rijeci, na zadnjem satu glavna patronažna pričala o prehrani za vrijeme dojenja i rekla da se ne smije jesti ni voće koje sadrži C vitamin, tipa mandarine... Kao ako baš moramo onda max krišku dve. Baš mi je to bilo čudno... Kao da se sve živo mra dobro skuhati, nikako ne jesti sirovo ni voće ni povrće... :?
Sun, hajde molim te, pogledaj ovaj topic.
Tu je rečeno sve što se treba znati o utjecaju mamine prehrane na mlijeko.
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=16878
A što je navela kao razlog?Citiraj:
Sun prvotno napisa
[quote="Janoccka"
A što je navela kao razlog?[/quote]
A mislim da nešto u stilu da bebim organizam nemre to podnesti, ma nemam pojma baš mi je to bilo jako čudno.. Idem sad proučiti to što mi je apricot preporučila..
a razlog?
pa, kao, sirovo voće i povrće napuhava, stvara plinove u bebinim crijevima, dolazi do grčeva...
a mandarine i ostali agrumi su prilično alergeni.
ali, mi znamo da možemo sve jesti ;)
Jela sve to i nikakvih problema nismo imale! Samo sam se jednom najela mahuna i nakon toga se J. malo mučila s plinovima. :mrgreen: Dakle, jedino mahunarke izbjegavamCitiraj:
apricot prvotno napisa
Meni se čini da sam čitala da u majčinom mlijeku ima relativno malo c vitamina, bez obzira koliko ga mama pije.
Mojim dečkima je smetala zelena salata. Mahunarke su smetale meni (carski) pa ih nisam jela.
Nama ništa nije smetalo.....
Ja sam jednom izazvala lagani osip i grčeve kod bebe kad sam jela kivi.