Kako zaštititi stan od uništavanja?!
Naime, danas sam obavila generalku generalki i zaključila da više nikakvo čišćenje (pa ni kemijsko) ne može vratit sjaj našem toplom domu. Naime, ovo nam je 4 godina u stanu, a izgleda kao da je star 20 godina. Uselili smo u novogradnju, kupili kompletno novi namještaj (ne baš nekvalitetan) ali sve sad izgleda totalno pohabano. Prljave i zašarane zidove ne računam, ali okrhnute zidove na raznim mjestima, skvrcan namještaj sa svih strana, parket izgleda kao da su neki mini tenkovi vozili po njemu, a o flekama po tapeciranom namještaju da i ne govorim... I najčudnije od svega ja sebe smatram turbo urednom ženom i stalno nekaj čistim :mrgreen: . E sad... moja mama i mm tvrde da previše dopuštam klincima. Ali meni bedasto ne dat im npr. da se igraju u dnevnom boravku, ne dati im da nešto grickaju osim isključivo za stolom. S druge strane još mi bedastije zastirat namještaj gomilama prekrivača i nekakvih ponjavica i tepiščića (a možda sam trebala...).
Uglavnom na proljeće planiramo gletanje, krečenje, lakiranje parketa... restauraciju namještaja, a imam blagi osjećaj da to nije baš "uobičajeno" nakon tek 3 godine provedene u stanu (ne računajući bojanje zidova).
Prosvjetlite me vašim savjetima i idejama, pliz