upala dojke koja se ponavlja
Pozdrav svima,
Imam veliki problem vezano uz moju desnu dojku. Dakle, kao prvo imam bebu koja je stara 6. mjeseci. To mi je drugo dijete, i napominjem kako s prvim djetetom nisam imala nikakvih problema vezanih uz dojenje. Dojila sam 13. mjeseci i nisam ni osjetila.
S ovom bebom odmah su počeli problemi. Prva upala se desila kada sam došla iz rodilišta, ali to sam povezivala s njenom žuticom zbog koje je stalno bila uspavana i teškim privikavanjem na dojku. Ta prva upala, i to samo desne dojke, prošla je kurom antibiotika.
Nakon toga sve super, podoji super, beba super raste, ne može biti bolje. Ali, 4. mjeseca poslije počinju problemi s tom desnom dojkom. Dakle, stvaraju se ragade, ona mi svaki put tu dojku raskrvavi, podoji su jako bolni. S lijevom nikakvi problemi, niti je ne osjetim na cici. Slijedi nova upala desne dojke, i opet pijem antibiotike.
Upala sanirina i taj put, s tim da bolni podoji i ragade ostaju sve do danas.
I evo sada u poslijednja 3. tjedna jučer me strefila 2. upala. Obje s temperaturom i upaljenom tom istom desnom dojkom. Prije 3. tjedna problem sam uspjela rješit kupusom, a sada ćemo vidjet kako će ovo završit. Stavljam kupus i pijem lupocet za temperaturu.
Moram napomenut da meni dojka pri nijednoj od upala nije bila začepljena, odnosno normalno je bebica cucala i normalno je izlazilo mlijeko.
Isto tako beba super napreduje, iznad prosjeka je s prirastom. Počeli smo s dohranom prije tjedan dana, ali mislim da to nema veze jer su podoji ostali isti, ona svega par žličica pojede. Dudicu ne koristimo.
Ja sam već luda od svega ovog i neznam zašto se to dešava. Molim vas pomognite mi savjetom.
Pozdrav.