Curica od 15 mj. i poteškoće sa samostalnim spavanjem
Uobičajena procedura s uspavljivanjem naše curice je izgledala tako da sam je navečer ja uspavala dojeći na velikom krevetu i onda prebacila u njen kindač koji je odmah do našeg kreveta. Tamo je spavala 2-3 sata do svog prvog buđenja, i tada sam je uzela k nama u krevet do jutra. Ili je ostala spavati na velikom krevetu pa sam joj se ja samo uvukla kasnije (što je funkcioniralo super dok nije pronašla načina za skotrljati se dolje, pa je više tako ne ostavljam).Ta 2-3 večernja sata su nam značila jako puno, sve smo stizali, čak i odmoriti se. :-) Preko dana sam je uspavala ili ja dojeći na velikom krevetu pa prebacila u kindač, ili tata na ramenu pa prebacio u kindač, gdje je onda mirno i redovno odspavala kojih 1,5-2 sata.
Ja sam se vratila na posao prije 3 mjeseca, nakon godine dana porodiljnog, a našu curicu čuva tata koji je (silom prilika, ostao bez posla) bio doma s nama tijekom cijelog mog porodiljnog, tako da je ostala u poznatim i sigurnim rukama. :heart:
U zadnjih par tjedana se njeno samostalno spavanje značajno pogoršalo (u odnosu na to kakvo je bilo prije). Tata je popodne bez problema uspava na ramenu, kao i prije, ali više nema nikakve šanse da je uspije prebaciti u kindač, ona se odmah budi, plače. Kad je drži tako na ramenu, ona odspava po 2, ponekad čak i 3 sata, ali on ne uspijeva apsolutno ništa napraviti. Kad sam popodne ja doma, spava isto po 2, 3 sata, ali samo i isključivo ako sam cijelo vrijeme uz nju, a ona je prikopčana za cicu, nema šanse da se maknem. Navečer isto idem spavati s njom kad i ona ide, jer se budi unutar 5-10 minuta kad se maknem od nje.
Pretpostavljam da se radi o fazi separacijskog straha, pogotovo nakon mog povratka na posao, ali nisam sigurna. Ako je u pitanju strah od odvajanja, vidljiv je samo u tom njenom spavanju, u svemu ostalome preko dana je sigurna, samostalna, nasmijana, vesela, živahna, fino papa, druži se, ma sve super.
Zaboravila sam reći da je prije par tjedana preboljela i svoju prvu veću bolest, imala je trodnevnu virozu s visokom temperaturom.
Uvijek smo svo vrijeme provodili s njom (naravno!), ali imali smo tih par sati dnevno dok je ona spavala, tada smo se uspjevali i napraviti nešto, skuhati, pročitati, pogledati, odmoriti se ... sad nam to vrijeme (za naše mentalno zdravlje :mrgreen: ) jako fali.
Zanimaju me ima li itko sličnih iskustava, savjeta ...?
Jel to samo faza, pa će proći, kao i bilo koja druga? :-)
tnx :*