Imamo 11mjeseci nekih 10-11kg, već duže vrijeme se diže na nogice i hoda uz namještaj.
Zanima me jel prerano ga staviti u sjedalicu sljedeće grupe od 9-18kg?
Printable View
Imamo 11mjeseci nekih 10-11kg, već duže vrijeme se diže na nogice i hoda uz namještaj.
Zanima me jel prerano ga staviti u sjedalicu sljedeće grupe od 9-18kg?
I mi smo u dilemi. Mali ima 10 mjeseci, prohodao prije nekih 15 dana. Ima 9kg. Ne bismo pomisljali da ga premjestamo u vecu sjedalicu da mu pojasi na ovoj nisu kratki. Jako tesko ga skopcamo. Bas ga uguramo u sjedalicu. Visinom jos ima vremena, pa i sirinom pase, ali eto, duzina pojaseva nije nam vise dovoljna.
najprije provjerite kako ga oblačite: dijete se u AS stavlja obučenao kao za boravak u (normalno zagrijanom) stanu, a onda se po potrebi pokriva dekicom ili jaknom
ukoliko nije u tome problem, provjerite prolaze li pojasevi ispravnim putem. često se, naime, dogodi da ljudi pri premještanju pojaseva u viši utor premjeste pojaseve u viši utor na navlaci ali ne i na plastici (u subotu sam imal 2 takva slučaja)
i provjerite da se pojasevi nisu negdje zapetljali i zapeli (to je najlakše tak da ih probate zategnuti i otpustiti - trebaju ići bez zapinjanja)
tek ako to sve štima, počnite razmišljati o AS grupe I, za koju je malac tek sad (s 9 kila) ispunil minimalni minimum uvjeta
Sa jaknicom ga ne bismo mogli nikako skopcati. A na ovoj AS se pojasevi ne provlace u vise postavljene utore, nego se izvlaci naslon u visinu, a i pojasevi sa njim. Nesto kao kod sjedalica grupe I. Provjerila sam putanju pojasa. Sve je u redu. Ma, najvise me brine njegova tezina, odavno vec ustaje na noge, eto poceo je i da hoda. Ali vidjecemo da ga jos malo drzimo "stisnutog" u ovoj.
Osobno mislim da je prerano.
Danas je granica od dvije godine (na zapadu) ono sto je prije bila godina dana (uz sve ove ostale preduvjete).
U svakom slucaju, sto kasnije okrenete dijete u smjer voznje, to bolje po dijete.
Ja bih nabavila, ako ikako mogu i financije dozvoljavaju, kombiniranu sjedalicu 0-18 kg kako bih produzila vrijeme prevozenja djeteta u AS montiranoj suprotno od smjera voznje.
I to nam je opcija, mada za te kombinovane 0-18 i nema testova.
Super, moze lista dobrih. Malo me strah da su te koje do 4 godine idu u obrnutom smjeru zauzimaju dosta prostora na zadnjim sjedistima, a nas auto i nije bas velik. U Sarajevu nemam bas gdje probati takvu vrstu sjedalice, nude se samo klasicne 9-18. I jos, AS sa isofixom nisu nam opcija, posto se mali vozi i u autu od mojih roditelja, a oni nemaju isofix u autu.
Bojim se da ce nam na kraju i ostati samo ta opcija 9-18. Jedimo ako mali ne bude brzo rastao u trupu, samo noge da mu se izduzuju.:)
HTS BESAFE iZi Kid X1 Isofix 1,9 +
WAVO Fix XL Isofix 2,1 +
GRACO Duologic II (Isofix) 2,6 o
BRITAX Fixway 2,6 o
i još bi toj listi pridodao HTS BESAFE Combi (pod uvjetom da se koristi u smjeru suprotnom od smjera vožnje)
imam još nekoliko sjedalica koje su testirane ali su jako loše prošle na testovima pa ih ne bi ozbiljno razmatrao.
Problem je sa sjedalicama koje sam naveo taj što su one sve sa ISOFIX-om a ti kažeš da vam to nije opcija.
S obzirom na sve što si napisala mislim da vam je grupa I od 9 do 18 kg najsigurnija opcija
Ja stvarno ne znam što da radim. T. ima 14,5 mj. i po visini je totalno na rubu (imamao Bebe Confort jaje) i po kilaži je velika, ali malo motorički kasni pa se tek zadnja 2 tjedna počela dizati na noge uz namještaj.(još ne pokušava napraviti korak)
Dakle, definitvno ju je prerasla, a za njeno rođenje sam na poklon od frendice dobila Romer 9-18 kg super sjedalicu tako da stvarno ne mogu sad ići kupovati onu u suprotnom smjeru.
Valjda je ok što se diže na noge. Već joj je 2 mj. sjedalica premala , ali baš smo je zbog usporene motorike i dalje gurali u malu sjedalicu.
kod djece koja se normalno motorički razvijaju to je dovoljan uvijet da pređe u sjedalicu okrenutu u smjeru vožnje, ali ne znam kakva je situacija s djecom sa usporenim motoričkim razvojem. u zapadnim zemljama to bi ti odgovorio doktor koji se brine o tvom djetetu. kod nas su nažalost često needucirani o tome.