Ajmo sve ideje i pitanja na ovaj topic.
Printable View
Ajmo sve ideje i pitanja na ovaj topic.
Pa evo da ja započnem..
Kako se bliži TAJ dan, a mi smo još u nedoumici (zapravo više ja, nego MM), molim savjet. Njemu se sviđa Antun, ja nisam oduševljena i voljela bih neko ime u kojemu je "R" (to mi zvuči nekako fora, onak čvrsto i "muški" :mrgreen: ) i da ne bude predugo: nešto kao Igor, Ivor.. imate li još kojih ideja?
Imamo....jedno divno musko, kratko, mocno, ima R.... :D
Meni se totalno dopada Riad, MM ne zeli ni da cuje. Zvuci mi snazno... :D
Mala01, možda Roko? Meni je to zasad favorit, uz Lovre..Samo nikako se odlučiti, ta tema nekako uvijek ostane nedovršena a vremena je sve manje...
Jooj, nemoj mi ni pričati o vremenu... mi imamo još cca mjesec dana do termina i već me svi izluđuju sa tim "A kak će se zvati?" na što se MM i ja samo pogledamo...
Meni se sviđa Roko, ali MM ne (naravno, jer si je on zabrijao jedno i niš drugo mu se ne sviđa :/ ).
Uvijek sam se bojala kak ćemo izaći na kraj sa imenom, jednom kad ostanem trudna, i eto... obistinilo se! Još uvijek smo neodlučni! Mi ga zovemo Micek :angel:
Joj, Mala, kako li te razumijem...
Mi smo od početka imali dogovor da ću ja dati ime djetetu ako bude curica, a on ako bude dečko, s tim da svatko ima pravo staviti veto na ime koje mu je grozno.
I dok sam brijala da je curica, MD se nije miješao, a nije bilo ni problema jer smo se našli oko 2-3 imena...
Kad sam otkrila da je dečko i kad smo počeli razgovarati o imenima, došlo je do totalnog raspada sistema. Nikako mi se nisu svidjeli njegovi prijedlozi (Mislav, Borna, Bartol), pa sam "suptilno" počela uletavati sa svojima. Kaleb je bio jedini moj prijedlog na koji MD nije zakolutao očima uz komentar "ne dolazi u obzir".
I tako sam se ja primila Kaleba kao pijan plota, MD još bulazni o Bartolu, a imena koja su se meni sviđala, a dragi nije htio čuti su sljedeća (redom kojim su mi najbolja):
Lordan, Lar, Kai, Gregor, Pavel (to mu se u biti sviđalo, ali sam ja odustala), Marvin, Orson, Otis.
Jedva sam prežalila Lordana i Lara. :cry:
Nema "r" ali trenutno mi je super ime Ivano.
Ivor, isto super!
evo neiskorištenih imena s naše r-liste ;)
erik
ivor
ivar
a imam ja i žensku r-zalihu! :roll:
Iskoristices ti njih, samo polako :lol:Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
slobodno si uzmi koje :P
Izvor?Citiraj:
Mala01 prvotno napisa
Hvala na idejama! Ivor je meni isto fora (a on barem za to nije rekao "ne dolazi u obzir"), a i Pavel mi je ok, iako nema "r" ali mi je bolje od Antun koje me previše podsjeća na Ante i nekako ne bi voljela da ga "prekrste" u Toni (mama mi je sa Hvara i često idemo tamo i vidim potencijalnu opasnost :roll: )
Eh, da je curica... tu bi se ziher lakše našli.
U Istri bi ti ga prekrstili u Nino ili Nini.Citiraj:
Mala01 prvotno napisa
Ivor je lijepo.
Takodjer mi je lijepo i IVAR (cesto je Norveskoj).
ROKO je zakon :)
vi kojima je lijepo ime ivar, pa dajte neka ga jedna i da djetetu. :P
ivar je pred koju godinu rekao: da je moje ime tako lijepo, ne bi ja bio JEDINI.
:lol:Citiraj:
ivarica prvotno napisa
bojim se da će i meni to bojan reći za koju godinu...
:lol:
I ja očekujem sličan komentar kroz koju godinicu :mrgreen:
Prijedlozi za "R" listu: Petar, Jura, Adrian, Rino...
Jel IvOr i IvAr imaju isto podrijetlo... ili?
Našla sam negdje (od silnog traženja) da je Ivor keltsko?
Petar nam je isto lijepo (pišem u množini jer meni se sviđaju skoro svaka koja se navele, no MM :roll: ), ali ako ćemo ikada imati curicu nazvali bi je Petra ili Paula... pa sad ne znam da li da to iskoristim za sada (koliko smo se namučili za ovog dečkića.. možda da iskoristim što imam, pa kud puklo :mrgreen: tko zna što će još biti u godinama koje slijede)
Florijan
Erik
Bernard
Gašpar
ja sam našla da su to dva oblika istog imena, a značenje je "strijelac". ivarica je rekla da su u pitanju različita imena. valjda ona bolje zna. ;)Citiraj:
Mala01 prvotno napisa
meni su Petar i Domagoj najljepša muška imena.
ako imamo dečka zvat će se Domagoj jer je to i MM jako lijepo ime.
ako bude cura još razmišljamo dal bude Dora ili Barbara.
za dečka sviđa mi se i: lovro, andrija, jakov, david, dorijan ...
ima mnogo lijepih imena :D :D
Evo sa http://www.baby-names-meanings.com/f...s/boysa-i.html:Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
Ivor = Bow-Bearer
Ivar Determined
Think Baby Names kaze da je Ivor starog norveskog podrijetla i da je jedna njegova varijanta i ime Ivar (inace, bas sam ime Ivar nasla u knjigama nekih norveskih pisaca).
Isto kaze i 20000-Names.com, Motherhood, itd.
Meni su oba krasna, no Ivar mi je malcice lijepse... Ali sto vrijedi kad sam vec izabrala ime za drugu bebu, ako jednog dana budem imala deckica ;)
je, mozes mislit kako mi je bliska onomastika.Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
ali jedan mi je covjek davno objasnjavao o porijeku, znacenju i oblicima imena, sve mi ishlapjelo a ostalo samo da su ivar i igor po necem od tog slicniji :/ tj da se ivar i ivor u necem ipak razlikuju.
osim u A :lol:
Joj, Elly, blago tebi... tak smo mi izabrali za curicu i eto ti sad!Citiraj:
Elly prvotno napisa
Ali sviđa mi se dosta ovih što ste navele, nešto ćemo izabrati ;)
Meni je još od mladosti najljepše muško ime Vjeran, ali kad se mali rodio, nije prošlo :(
Može li još malo prijedloga?
Imena Antun i Pavao nam se sviđaju ali bi željela još malo prijedloga. Ako vam nije problem mogli bi imena pisati u u nekoj boji da budu uočljivija (nije da ne čitam poruke nego rado pretrčim po postovima možda mi se danas više svidi neko ime koje mi je jučer bilo onako...).
Joj, koliko vi jos imate vremena Paula (btw, da je curica, to bi bio moj favorit :heart: )...
3 prijedloga: Remo, Karol i Tristan - sva 3 su mi bila u užem izboru, za slučaj da bumbaru ne bi pasalo ime Rando, ali budući se lavovski izborio za ulet na svijet 5 tjedana ranije ostala sam pri prvotnoj namisli
Muška imena: Kristian, Karlo, Davor, Dario, Damjan, Dorian ......
Joj Mala1 bacaš me u "bad" ja se sve nadam da će to proći jako brzo jer mi je stalno muka.
Inaće Paula na latinskom znaći malena (dok je još bila mami u trbuhu stalno su govorili kak je mala i kržljava a kad ono ispala prava cura).
Tristan mi se jako sviđa ali bi mi muž dobio "rogove"
Meni je super muško ime Andrea!
Bruno, Petar, Patrik... ;)
LOVRO
ANDRO
JAKOV
ŠIMUN
VIKTOR
PETAR
Moje zlato LOVRO-16.07.2004.
mi smo skoro Vidu dali ime Lav. ali ja sam zacvikala u zadnji tren da će mu se klinci rugati. a stvarno mi je lijepo ime. (a i imali smo nekoć davno u familiji jednog strica Lavoslava :D )
Aleta, MM ti za skoro SVAKO ime nađe neki "sinonim" kak će ga "zezat" :x Ja poludim! Zato mu se niš ne sviđa (kakti!) -osim Antun (a tu se naravno nije sjetio one neke pjesmice ili kaj je ono već "Antun Tun...) :D
Fran
Kristijan
Jan, znam da nema r, ali morala sam napisti b
Fran
Kristijan
Jan, znam da nema r, ali morala sam napisati
Nama je ime za dečka Tin.
Netko je trazio ime sa R... poznam dečka koji se zove Izvor i to mi je baš lijepo, ali MM ne reagira najbolje na "drugacija" imena :)