Nitko se ne Želi igrati s njom?!
Ne znam kako staviti naslov,ali tema je sljedeća...
H ima 4,5 g,u vrtić je krenula s 16 mj.S obzirom na moje klizno radno vrijeme u vrtić idu recimo neredovito-u smislu da dolaze u 9 i ostaju ili do ručka ili najkasnije do 15 h,i ne svaki dan.Na taj način pokušavam provesti što više vremena s njima i nadoknaditi sl.putovanja i popodnevna izbivanja radi posla.
Stariji nema problema u socijalizaciji(6,5) dok u zadnje vrijeme H se stalno žali da se nitko neće s njom igrati(Lana je prijateljica s Viki,a onda Viki ne može biti njena i sl.).
Kada se prvi put požalila sljedeći dan sam razgovarala s tetom pa mi je rekla da je sve ok i da H pretjeruje.
Nakon 1-2 tjedna,ista priča.Teta mjenja priču i razlog što se s njom nitko ne igra je što H ne ide redovito,da su u fazi "grupiranja" i da H se igra s novom curicom...
Jučer ista pjesma...nova curica joj hoće biti prijateljica ali joj se ne da ničega igrati....i beskrajna žalost....
Teta danas kaže da se igra s novom curicom tj. da crta,slaže puzzle(to mi je i sama H rekla ali da se novoj curici ne da ništa drugo)i da H opet pretjeruje jer i njena A(ista dob) je nesretna ako nije u centru pažnje i da je život okrutan i da bi se H trebala izboriti za svoje mjesto...
Ne znam da li sam dobro opisala situaciju ali muči me sljedeće:
1.Prvo je teta poricala siuaciji a sada smo došli da se H treba izboriti za svoje "mjesto pod suncem"...i da H ne pretjeruje i situacija je stvarno takva...
2.Da li bi teta trebala pokušati ju uključiti u igru nekog "klana"?
Prilično sam konfuzna i nadam se da ste shvatile sušinu.
Pitanje je:
1.Da li ste se našle u sličnoj situaciji i kako ste reagirale?
2.Što ja mogu napraviti,da djetetu olakšam?
Unaprijed hvala na pomoći:-)
Danas opet razgovaram s tetom