Dakle, volim kuhano mlijeko ali me živcira primanje na dno posude. U čemu vi kuhate mlijeko, gdje kupiti kvalitetniju posudu (a opet ne bezobrazno skupu)?
Printable View
Dakle, volim kuhano mlijeko ali me živcira primanje na dno posude. U čemu vi kuhate mlijeko, gdje kupiti kvalitetniju posudu (a opet ne bezobrazno skupu)?
Koliko se sjećam jedom davno mi je mama rekla da prije kuhanja mlijeka treba onako
isplahnuti rajnglu tako da ostane vlažna pa tek onda staviti mlijeko, možda da probaš?
To obavezno radim, ali svejedno mi se primi. Dobro, moje suđe je već dosta staro i nije baš neka kvaliteta, kupila bi sad neku posudu baš za mlijeko.
Prije par dana sam vidjela u Metrou "Posudu za kuhanje mlijeka", ali nisam gledala koliko košta
Možda ona posuda što sad Interspar ima na akciji sa svojim bodovima, inaće je sve to suđe jako dobra marka: http://www.spar.hr/spar/aktualno_za_..._vjernosti.htm
Ja sam se inaće oduševila sa Bianca keramičkim posuđem, za koje se apsolutno ništa ne ljepi, pa možda da nađeš negdje keramičku...
ja sam prije dvadesetak godina kupila neki stakleni disk koji se stavi u posudu pa mlijeko ne iskipi
u studentskim selidbama to mi se negdje zagubilo, a bas je bilo fora, znate li gdje mi takvo nesto mogla naci?
ja mlijeko (kad) grijem u inox loncicima, cak nemaju debelo dno, oni obicni, od par deca, nista se ne prima
i ja u bilo kojem loncu, ne prima mi se ništa za dno (osim ako prekipi, ali to mi se stvarno rijetko desi)
uzmi onu posudu sa dvostrukim dnom. ja u tome kuham mlijeko, pudinge i sve kreme za kolače
Ja sam kupila neko keramičko lonče i u tome kuhala mlijeko. Nije prijanjalo, s tim da i ja uvijek kvasim posudu. Za razliku od Lutonjice moje nije kuhano ako ne usvinji šporet :lol:
imam stednjak pola na gas a pola na struju
i loncic za mleko sa duplim dnom.
na gasu se ne lepi nista
ali na ringli na struju obavezno.
a taj stakleni disk, to imam
ali nisam znala da tome sluzi,
da mleko ne pokipi.
jel istina da ne iskipi?
Evo ja sad malo isprobavala kuhati u različitim posudama koje imam doma i skužila da mi se u nekim inox posudama niš ne primi ali moram malo smanjiti plin (valjda mi je namješten na prejako kad je ful). Ali te su mi posude malo prevelike kad trebam malo mlijeka (spremam se za svakodnevno kuhanje za malca). Bacam se malo u obilazak ovog WMF suđa, nemam baš Interspar pri ruci, a škicnula bi i to keramičko. I meni je malo too much dati preko 100 kn za lončić, znam da bi to trebalo trajati ali trenutno je recesija i kod nas doma :mrgreen:
To smo mi imali, staviš na dno i ne može ti se dogoditi da mlijeko iskipi onako naglo, jer malo prije toga ti počne to staklo kuckati u zdjeli. Koliko se sjećam i manje se zapeče dno, ne zgrije se tako jako akos kineš na vrijeme s vatre. Ali mi je tlaka bilo prati još jedan komad posuđa :oops: na kraju se razbilo i nema ga više...
:mrgreen: čovjek uči dok je živ
ako je to manji disk od debljeg stakla, s podebljanim rubom, ide na dno. Kad počne ključati, mjehurići s dna ga podižu pa kucka. Poklopac možeš staviti, ali ako kipi ipak će izaći.
tog se sjećam iz djetinjstva...i sama otkada imam dijete gledam ne bih li to negdje vidjela za kupiti ali bezuspješno.
Što se tiče lonaca moje svi lonci su WMF i nikada, ali baš nikada mlijeko se nije uhvatilo za dno. Imam i lonac kakav je sad u sparu na akciji iako puno češće kuham u jednom malom, on mi je onako prava mjerica za mliječne obroke. Njihovo posuđe uglavnom kupujem u mulleru a znala sam i na putovanjima u inozemstvu naletjeti na njihove proizvode na akciji.
planiramo nabavljati domace mlijeko i sad nam treba lonac za kuhanje.
sto mislite o ovome http://www.ponuda.com/lonac-za-mlije...-bez-poklopca/
moji su imali nesto slicno kad sam bila mala (dobro se sjecam pistanja). e sad, nesto mi blica u sjecanju da mlijeko ne bi moglo prekipjeti u ovom loncicu? jesam li ja to zabrijala ili je stvarno tako?